13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Tožilka Roguljičeva zavrgla ovadbo zoper migrantski barabi, ki sta ukradla in uničila avtomobil domačina, češ da bi kazenski pregon povzročil prevelike stroške

»Osumljenca sta sicer s svojim ravnanjem izpolnila vse znake očitanega jima kaznivega dejanja, vendar pa je podana nesorazmernost med majhnim pomenom kaznivega dejanja ter posledicami, ki bi jih povzročil kazenski pregon,« je v obrazložitvi zavržene ovadbe zapisala tožilka Mateja Roguljič.

Zadeva se nanaša na ilegalna migranta Imada Ihnikija in Simo Hammeda Jabanija iz Maroka, ki sta domačinu Dejanu Šnebergerju na območju občine Brežic oktobra lani ukradla osebni avtomobil in povzročila prometno nesrečo, v kateri je bil avtomobil uničen (TUKAJ).

Ovadbo zoper migrantski barabi, ki sta bili kasneje premeščeni v azilni dom, od koder pa sta po slabem mesecu pobegnila in se odpravila v Italijo in Španijo, je tožilka zavrgla, češ da bi nadaljevanje kazenskega pregona povzročilo preveliko škodo.

Migrantska baraba Simo Hammed Jabani, za katerega tožilka poravi, da bi pregon zoper njega povzročil preveliko škodo. (Slika. Facebook)

 

Šneberger se je javil na družbenem omrežju Facebook in zapisal:

»Drugo poglavje ukradenega avtomobila! ? To poglavje nadaljuje zgodbo, ki se mi je pripetila lani oktobra. Takrat sem izpostavil določene stvari, ki so mi jih s tem sklepom potrdili. To poglavje govori o nesposobnosti slovenskega sodstva in varovanja državljanov! Utrujat se ne mislim preveč s tem, ker se mi po domače ne da. Je pa prav da si kdo prebere, kako vse skupaj poteka, če še sam ni bil deležen te nagrade ?
Osnovne točke;
– Pridobitev imen
– Zavržen sklep
– Če hočeš kaj, se zajebavi sam
– Pobeg iz azilnega doma«

Slovensko pravosodje in Šarčeva vlada torej ilegalnim migrantom sporočata: kradite, razbijajte, posiljujtem vlamljajte in potem pobegnite; ne bomo vas preganjali.

Spodaj si lahko preberete obrazložitev tožilke, zakaj je ovadbo zavrgla.

 

Fotografija osebe Dejan Šneberger.

(Slika: Facebook)

Fotografija osebe Dejan Šneberger.

(Slika: Facebook)

Zadnje novice

Sorodne vsebine