8.2 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Tovariš Židan, darila, ki ste ga kot minister prejeli ob odprtju vinske banke, KPK nima zabeleženega! Kje je? V vašem žepu?

Darilo, ki naj bi ga Dejan Židan kot minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano leta 2018 prejel ob odprtju prve vinske banke na Krasu, ni zabeleženo.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je po poročanju portala Siol na lastno pobudo začela preiskavo zaradi suma kršitev pri sprejemanju in poročanju o prejetih darilih na odprtju prve vinske banke na Krasu. Udeležil se ga je tudi nekdanji minister Dejan Židan, ki je kot predstavnik ministrstva prejel simbolično darilo – ključ za vinski sef.

Židan je povedal, da je to darilo v skladu s protokolom hranjenja in beleženja daril zabeleženo v knjigi daril ministrstva. Dodal je, da gre za darilo male vrednosti.

No, darilo ni zabeleženo v evidenci daril, ki jo vodi Komisija za preprečevanje korupcije (TUKAJ). Naj opozorimo, da denimo KPK vodi evidenco prejetih daril, ki so male vrednosti – tudi samo dva evra.

Takole izgleda evidenca KPK. (Slika: PrintScreen)

Spomnimo. Ob izbruhu afere z ministrico Aleksandro Pivec se je oglasil direktor podjetja Vinakras Marjan Colja in povedal, da so v njegovem podjetju poleg Pivčeve v preteklosti gostili tudi Židana in nekdanjega predsednika republike Danila Türka.

Zadnje novice

Ste videli nesrečo?

Sorodne vsebine