28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Totalna zloraba proračunskega denarja v Erjavčevem resorju: Plačnika računa, ki znaša več kot 12 tisoč evrov za helikopterski polet, še vedno ni

Karl Erjavec, oziroma ministrsvo za obrambo (Mors), ki ga vodi, je ostalo brez plačnika za poletni helikoptrski polet v Split tudi po tem, ko so račun izstavili UKC Ljubljana. Račun v višini 12.056,70 evrov, ki jim ga je izstavil Mors oziroma Slovenska vojska, so najprej zavrnili pri ZZZS, včeraj nam je po tednih zapletov le uspelo pridobiti odgovor UKC Ljubljana, kjer je prav na dan poleta vodenje prevzel Janez Poklukar, in od koder sporočajo, da so “predvidevali, da so tovrstni primeri plačani s strani države.” Še vedno pa nismo prišli do podatka, kdo je podpisan pod nalog s strani UKC. Da bi bil Poklukar, ki je pred ljubljanskim centrom vseeno že vodil bolnišnico, se zdi neverjetno.

 

Vse zavračanje računov pa pomeni, da postaja vse bolj jasno, da je imel naš vir, ki je opozoril, da je Erjavec zlorabil položaj, očitno prav. Ob razkritju zgodbe smo poročali: “Po naših informacijah je helikopter Slovenske vojske Bell 412 na vrhuncu poletja, 1. avgusta letos, poletel v Split po osebo iz vplivne družine. Vir pripoveduje, da je šlo za osebo “brez ustreznega zavarovanja zato je očitno niso mogli komercialno prepeljati iz Splita v Slovenijo. Let je stal 12.000 evrov in zapakirali ga bodo davkoplačevalcem. Očitno minister pač kar po svoje odreja, koga se bo prepeljalo z resursi Slovenske vojske. Glede na višino stroškov je to res nedopustno. Čista zloraba položaja.” Pri tem je potrebno zapisati, da je formalno let odobril državni sekretar Miloš Bizjak.

Odgovore, kdo bo plačal račun, s tem pa tudi, ali drži navedba našega vira, ki trdi, da bodo skušali stroške za polet prevaliti na davkoplačevalce, spet iščemo pri Mors. Vprašanja, ki so jih prejeli pred 10. uro dopoldne, v celoti objavljamo v okvirju.

– Kdo bo plačal polet?
– Ali je polet že plačan?
– Kdo bo prevzel odgovornost za polet, za katerega ni plačnika?

Pojasnila bomo objavili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine