12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Totalna sramota za Slovensko vojsko! Na odprtem dnevu v vojašnici Vrhnika prisotna tudi agresorska jugoslovanska zastava z rdečo zvezdo?!

V soboto, 25. maja 2019, je v vojašnici na Vrhniki potekal dan odprtih vrat, obiskovalce pa je presenetilo, da je bila v vojašnici razstavljena tudi zastava agresorske JLA z rdečo zvezdo. Poslanec SDS Mahnič je v zvezi z dogodkom naslovil tudi poslansko vprašanje na obrambnega ministra Erjavca.

 

Obiskovalce vojašnice na Vrhniki, ki so se udeležili dneva odprtih vrat, je presenetila prisotnost prapora z rdečo zvezdo – simbolom, ki je leta 1991 v v vojni za slovensko neodvisnost predstavljal agresorsko stran.

Ko se je eden od obiskovalcev, pripoveduje poslanec SDS Žan Mahnič, s pritožbo glede prapora z rdečo zvezo obrnil na enega od prisotnih častnikov Slovenske vojske, ga je ta napotil do veteranov. Ti so so mu odvrnili, da niso odgovorni za razstavo.

Prelaganje odgovornosti
Znašli smo se torej v primeru, ko je v prostoru SV prisotna agresorska zastava, pa nihče od vpletenih nič ne ve o njej. Veterani se izgovarjajo, da niso odgovorni za razstavo, častniki trdijo, da naj se zainteresirani v zvezi s sporno zastavo obrnejo na veterane. Dejstvo je, da agresorska zastava Jugoslavije nima nobenega mesta v prostorih vojašnice Slovenske vojske.

Mahniča je iz tega razloga zanimalo, če je bil na dnevu odprtih vrat vojašnice na Vrhniki res prisoten prapor z rdečo zvezdo, kakšna je bila vloga prapora s simbolom agresorske JLA v vojašnici Slovenske vojske in najpomembneje, kakšno sporočilo pošilja prisotnost agresorske zastave pripadnikom SV in obiskovalcem, glede na to, da zastava predstavlja agresorsko stran, proti kateri se je Slovenija borila za svojo neodvisnost. Vprašanja je v pisni obliki naslovil na obrambnega ministra Karla Erjavca.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine