13.3 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Totalna panika levičarjev – bodo na programih RTVS gledali Tomašiča?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

“Urbanija je začel urednikovati. Bo na nacionalko pripeljal nekdanje sodelavce Nove24TV,” skrbi Odlazkove medije, ki dodajajo, da je novi direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija že začel diktirati delo v informativnem programu: v osrednjem Dnevniku zahteva dosledno promoviranje Panorame. Še posebej pa jim gre v nos, da bi na RTVS lahko prišel celo kdo, ki je kakorkoli povezan z Novo24TV.

Svet24 je poročal, da so bili do pred nekaj dnevi na spletnih straneh RTVS odprti razpisi, s katerimi so iskali novinarje za delo v informativnem programu TVS in na portalu MMC, kjer so iskali tudi urednika novih medijev in družbenih omrežij. Vendar pa kljub temu v mediju Martina Odlazka pričakujejo, da bo  direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija kadrovsko stisko reševal z novinarji z medijev, kot so Planet TV, Domovina in Nova24TV. Neuradno naj bi tako na TVS že snubili novinarja Domovine Luko Svetino, ki je bil pred tem novinar in voditelj na Novi24TV. Svetina informacije zaenkrat še ni komentiral.

Še bolj pa buri duhove možnost, da bi se na Kolodvorski lahko pojavila voditelja Nove24TV Boris Tomašič in Aleksander Rant – govorice o tem naj bi bile vse glasnejše. “Govoric ne komentiram, veste pa, da so na RTVS pravila zelo jasna. Objavi se razpis, na katerega se lahko prijavi kdorkoli, kandidata, ki ustreza razpisnim pogojem, pa izbere komisija,” je pojasnil Urbanija. Po podatkih omenjenega medija pa se je sestanka z Urbanijo in Grahom Whatmoughom udeležil tudi odgovorni urednik informativnega programa Planet TV Mirko Mayer. “Za vse tiste, ki ugibate o mojem prestopu na RTVS uradna izjava: “Avgusta vam predlagam morje in bevando. In če boste pretirali s sončenjem, vam septembra predlagam še gel z aloe vero, ki pomladi utrujeno kožo,” je na Twitterju komentiral Mayer, ki sicer potrdil, da je prišlo do sestanka.

 

Repovž: Z RTV Slovenija bodo morali oditi. Brez tega se normalizacija ne bo zgodila
Mladina je teorijo (zarote) o tem, kaj se bo v bližnji prihodnosti dogajalo v javni medijski hiši, še nekoliko izpopolnila – stranka SDS na bi iz RTV Slovenija naredila parkirišče za svoje kadre, kar po njihovo pomeni, da bi tja spravila čim več svojih, v “propagandnem stroju” stranke pa bi ostalo minimalno ljudi – tako bi bili stroški delovanja čim nižji, vsaj do naslednjih volitev. “Če RTV Slovenija, njeni zaposleni in ustvarjalci, želi spet pridobiti gledalke in gledalce, bo tokrat morala izpeljati očiščenje zavoda. Ti strankarski vojščaki SDS, nekateri šele zdaj dobivajo pogodbe o zaposlitvi, zato je tam Urbanija, bodo morali te službe izgubiti. Z RTV Slovenija bodo morali oditi. Brez tega se normalizacija ne bo zgodila,” je v Mladini zapisal Grega Repovž. “Tipični primer fašizma. Verjetno je bral kakšen govor Duceja in ga prilagodil za slovenske razmere. Res pa je pod levimi vladami to običajni poslovni model: spomnimo, kako je Bojan Veselinović na cesto vrgel na smrt bolnega odgovornega urednika Boruta Meška,” se je na Repovževo pisanje odzval Urbanija.

 

Če bi želeli vsaj nekoliko uravnotežiti oziroma pluralizirati slovenski medijski prostor, bi bil scenarij, ki ga napoveduje Mladina  – torej da bo stranka SDS drugi program TV Slovenija naredila za svojo televizijo in tja prestavila čim več novinarskih in drugih kadrov iz svojih medijev – edino pravilen. Sploh če bo Primož Cirman po novem urednikoval na Siolu in javnost s tem prikrajšal za medij, ki ponuja kaj več, kot zgolj levo propagandni pogled na svet. Jasno je namreč, da bo Cirman nastavil svoj družbenopolitični kader, ki bo pisal po njegovem nareku oziroma po nareku vladavine Roberta Goloba.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine