16.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 23 maja, 2022

Tonski mojster Krapše o “Vizjakovem” posnetku: Če ločite govor in ozadje, je takoj jasno, da je posnetek zmontziran. Gre pa za vrhunsko montažo.

Piše: Domen Mezeg (Nova24TV)

Pri POP TV-ju in Necenzurirano iz skupine Media24 medijsko-smetarskega tajkuna Martina Odlazka naj si svojo “profesionalnost”, “neodvisnost” in “nepristranskost” kar zataknejo za klobuk. Tokrat so se z uporabo lažnega zvočnega dokaznega gradiva spustili na nivo popolnega “fake newsa”. Zadeva pa je nelagodna tudi za odgovornega urednika portala 24ur Jureta Tepino in Tjašo Slokar Kos – odgovorno urednico in direktorico informativnega programa POP TV, ki rada trdi, da “pri kakovostnem novinarstvu ni bližnjic”. Spomnimo, da gre za ženo lobista Draga Kosa, ki se je že proslavil z nekaterimi spornimi zadevami, denimo afero Depala vas iz leta 1994 (v katero je bil iz ozadja vpleten tudi Milan Kučan) in v sklopu katere se je skušalo uničiti aktualnega premierja Janeza Janšo. Kot smo že poročali, ima Drago Kos tudi zanimive vezi z bosanskimi tajnimi službami. Obenem pa situacija jasno kaže na dejstvo, da že omenjena tranzicijska medija ne izbirata sredstev, kot gre za črnitev Janše in vlade. Potrebujemo še kakšen dokaz? 

Spomnimo na to, kar smo že poročali: “Odlazkov imperij se bori proti vladi, ki želi prekiniti mafijsko delovanje,” je minister za okolje in prostor Andrej Vizjak komentiral kar 14 let stare posnetke, ki so jih objavili tudi mediji pod lastništvom medijskega in smetarskega tajkuna Martina Odlazka. Dodal je še, da ne gre za avtentičen posnetek, temveč za lepljenko izjav, ki je odjeknila ravno v času, ko želijo z zakonom prekiniti mafijsko delovanje na področju ravnanja z odpadki. Portal Požareport pa navaja, da naj bi se tajkun Odlazek na Vizjaka spravil zaradi zakona ZVO-2, ki naj bi usodno posegel v njegove poslovne interese na področju zbiranja in predelovanja odpadkov.

To naj bi menda postajal njegov osrednji posel. Poleg tega portal še poroča, da je posnetek, ki naj bi inkriminiral Vizjaka, POP TV-jevemu novinarju Mirku Vorkapiću dostavil prav novinar Odlazkovega portala Necenzurirano Primož Cirman. Od vrhunskega tonskega mojstra Mitje Krapšeta pa smo pridobili dokaze, da gre za vrhunsko montažo: “Na prošnjo, ki ste jo izrazili, da naj oddam svoje strokovno mnenje na avtentičnost posnetka g. Vizjaka in g. Petana, ki je objavljeno na portalu 24.ur, je moja strokovna razlaga posnetka sledeča: Osnovni posnetek, ki sem ga dobil iz prispevka na 24ur.com , sem ločil na sam govor in ozadje.”

Več si lahko preberete TUKAJ, kjer lahko tudi poslušate avdio posnetek.

 

Sorodne vsebine