19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Tokrat so se spravili na dom ministra Simonitija! Takšnih pritiskov in groženj so deležni ministri te vlade

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Rjavosrajčniki spet z mazaško akcijo pred domom ministra Simonitija. Več bo takih nacističnih metod ustrahovanja, bolj enotna in konsolidirana bo vlada. Z vladavino prava, nad barbarstvom levih uličarjev,” je sporočil uslužbenec na Ministrstvu za kulturo Mitja Iršič. 

Neznanci so se ponovno znesli nad hišo Ministra za kulturo Vaska Simonitija. Potem ko so njegovo zasebno lastnino lani popackali z barvo in pred tem izvedli mazaško akcijo na poslopju kulturnega ministrstva, so tokrat podobno podlost ponovili. Gre za nedopustne pritiske in grožnje ministru in to preko poseganja v njegovo zasebnost in poškodovanja njegove zasebne lastnine, kjer živi družina. Podobne pritlehne akcije pa smo v zadnjih letih in zlasti mesecih, že večkrat videli.

Grožnje premierju Janezu Janši so dejansko postale že del vsakdanjika. Ob cestah in na zidovih zgradb lahko ničkolikokrat preberemo napise, kot sta “Smrt Janši” ali “Ubi Janšu”. Tovrstne vzklike lahko pogosto slišimo tudi na protivladnih protestih, celo s strani nekaterih vodij demonstracij. A tovrstne grožnje pogosto ostajajo nesankcionirane. Tudi za grafitarske grožnje s smrtjo se mestne oblasti v Ljubljani pogosto ne zmenijo, medtem ko so z barvo popackane upodobitve klavcev slovenskega naroda (denimo Borisa Kidriča) nemudoma sanirane.

 

Nedavno pa je Janševa žena Urška Bačovnik prejela tudi grozilno pismo, v katerem je neznanec zapisal sledeče: “Mi jo bomo zaklal ali s sekiro obglavili otroke, da ne bodo nasledniki države Slovenije. Jebem ti mater“. Neznanci se za dosego svojih podlih ciljev poslužujejo tudi osebnih diskreditacij najožjih družinskih članov vidnih državnikov. Zanje ni prav nič več sveto. Osebni napad pa je pred svojo hišo nedavno doživel tudi notranji minister Aleš Hojs. Neznanci so aprila na tlakovce napisali “lažnivec (Hojs)”. Dejstvo je, da levičarski mediji in levičarski politiki obsodijo vsako pasjo “procesijo” ki je uperjena proti njim. Nikakor pa nočejo obsoditi vsega sovraštva in gneva, ki ga sporočajo njihovi podporniki in somišljeniki. Seveda ne, saj gre za del taktike utiranja poti na oblast.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs (foto: STA)

Vodjo SNS-a in poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega pa je nedavno na vhodnih vratih pričakala slika motorne žage, lani pa so mu neznanci prav tako popackali fasado z motornim oljem. Spomnimo tudi na primer napada na poslanca SMC Gregorja Periča, pred katerega hišo so neznanci lani pustili napis “Gregor Perič heroj ali izdajalec?”. Dejstvo je, da so tovrstni napadi povezani tudi z apetiti globoke države. Pred časom se je skušalo (tudi) poslance stranke SMC prepričati, da zapustijo vladno koalicijo, zlasti v povezavi s tedaj nastajajočo Koalicijo KUL.

Grožnja “Smrt Janši” na območju Ljubljane, ki je župan Zoran Janković ne želi odstraniti, medtem ko vztrajno čisti spomenike klavca Borisa Kidriča. (foto: Davorin Kopše)
Žena premierja Janeza Janše Urška Bačovnik, je prejela grožnje s smrtjo. (foto: STA, Nova24TV)

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine