4.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

To morate videti: takole levičarski novinarji pojejo hvalnice sedaj že nekdanji direktorici NIJZ Nini Pirnat, sicer vidni članici SD!

Kot je videti zadnje čase, novinarji v službi globoke države besno napadajo vlado tudi zato, ker je slednja spremenila sistem komuniciranja z javnostjo glede boja proti koronavirusu. Ob tem pišejo celo o velikem Janševem napadu na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki ga je do nedavnega vodila vidna članica SD Nina Pirnat.

 

Medtem ko se nova vlada trudi z zajezitvijo epidemije COVID19, se levičarski družbeno-politični delavci v medijih na vso moč ukvarjajo z drobnjakarstvom in ugotavljajo, kako je vlada menda marginalizirala stroko, ker je NJIZ postavila v ozadje, prednost pa dala politiki. Kot je je znano, je pred nekaj dnevi Pirnatova, ki je bila v preteklosti tudi državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, odstopila s položaja. Dominantni oz. mainstream mediji jo kljub njeni pripadnosti SD – ali pa prav zaradi tega – predstavljajo kot zastopnico stroke, ki naj bi šla na živce domnevnim politikantom iz vlade.

Poglejmo na primer poročanje MMC RTVS in njenega novinarja Aleša Kocjana (pozor: ne gre za isto osebo kot pri STA, kjer deluje novinar z istim imenom in priimkom!). Kot je včeraj v svoji kolumni zapisal Kocjan, je Janševa vlada brez pojasnil odstavila direktorico NJIZ Nino Pirnat, »ki si je uspela ob izbruhu virusa pridobiti zaupanje javnosti«. No, precej čudaška trditev, če pomislimo, kako je prejšnja oblast podcenjevala nevarnost epidemije, pri čemer je sodelovala tudi Pirnatova. Še 24. februarja, torej pred mesecem dni, ko je virus že prišel v Evropo (Kitajci so ga prinesli predvsem v Italijo), je Pirnatova prepričevala javnost, da zaščitno vedenje ni potrebno, tudi maske ne. Češ, če kdo dobi bolezenske znake, naj zgolj pokliče zdravnika. Štiri dni kasneje, 28. februarja, je dejala, da zdravi, ki prihajajo z ogroženih območij, ne potrebujejo samoizolacije. No, iz cvetobera izjav pa najbolj izstopa tista z dne 2. marca: »Mogoče je seveda, da je virus med nami, vendar tudi če je, so očitno znaki tako blagi, da ne povzroča težav.« Potem sledi peti marec, ko je izjavila: »Poudariti moram, da je za prenos bolezni potreben tesnejši stik z bolnikom, zato je verjetnost, da bi se okužili bolnik in spremljevalci na urgenci, zelo majhna, podobno velja za sopotnike na letalu.« Krona vsega pa je izjava osmega marca: »V Sloveniji še zdaleč nimamo epidemije.« Štiri dni kasneje je bila epidemija uradno razglašena.

Ob tem naj povemo, da so vse te izjave zabeležene tudi na spletni strani MMC RTV Slovenija. In sedaj se postavlja vprašanje, ali je avtorju kolumne, v kateri brani Pirnatovo, res do resnice ali pa mu je interes predvsem obračunavanje z vlado za vsako ceno. Vsekakor gre za enega od kamenčkov v mozaiku politikantskih igric v zelo resnih časih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine