22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

To je skrivni dokument nekdanje LDS, ki razgalja, kdo so v resnici pobudniki slovenskega razkola!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Ideološki boj ni nič več kot tržna niša. Kdo so očetje slovenskega razkola? Edvard Oven razkriva zanimiv interni dokument stranke LDS, ki ga je 91′ sopodpisal Pavel Gantar. Predvsem ta stavek: “Menimo, da ima spopad med liberalci in “črnimi” na Slovenskem največjo politično prihodnost,” je zapisal odgovorni urednik informativne oddaje Planet 18 na Planet TV, Mirko Mayer. 

Predstavljamo vam dokument iz pravkar izdane knjige nekdanjega vidnega predstavnika LDS Edvarda Ovna o razkolu in kulturnem boju v Sloveniji z naslovom Napetost med videzom in resnico, kjer je razvidno, kdo je ta boj načrtno začel in podpihoval, z namenom ohranjanja svojih privilegijev, pozicij itd.

V priloženem dokumentu LDS-a, ki ga je sopodpisal tudi poznejši član stranke Zares Pavel Gantar, pod okriljem predsednika ter strica iz ozadja Gregorja Golobiča, lahko opazimo zaskrbljenost predstavnikov LDS-a, zaradi izgubljanja politične iniciative oziroma identitete, zlasti njeni nejasni definiranosti. V njej so bili zbrani zlasti tisti, ki niso želeli biti izrecno razumljeni kot nekdanji komunisti.

Skrivni dokument nekdanje Liberalne demokracije Slovenije, ki razkriva, kdo je začetnik kulturnega boja v neodvisni Sloveniji. (Foto: Twitter)

V drugem delu priloženega dokumenta pa je navedeno, da je stranka LDS iskala zaveznike v podobno mislečih proti “črnim”, torej konservativni politični struji. Posebej zanimiv je sledeča poved: “Menimo, da ima spopad med liberalci (iz različni strank) in “črnimi” na Slovenskem največjo politično prihodnost, zlasti še potem ko bodo za silo urejeni odnosi z Jugoslavijo.”

Skrivni dokument LDS-a, ki razkriva, kdo je zanetil kulturno vojno po koncu Jugoslavije. (Foto: Twitter)

Ob tem so jih denimo motila razna imenovanja na vrh pomembnih državnih inštitucij, denimo UKC Ljubljana ali pa finančna podpora časniku Slovenec, boj za obvladovanje zunanje politike ter zunanje trgovine. Zmotila jih je tudi nova zakonodaja na področju privatizacije. Že tedaj se je levica kot “hudič križa” bala menjav svojih “neodvisnih” kadrov in domnevnega prodora “klerikalizma”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine