28 C
Ljubljana
sreda, 28 julija, 2021

To je invazija! Pretekli konec tedna policisti polovili kar 144 ilegalnih migrantov!

Pretekli teden so na območjih PU Koper in PU Novo mesto policisti polovili kar 144 ilegalnih migrantov.

Krški policisti so 20. julija nekaj po 9. uri v kraju Podbočje ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega  vozila hrvaških registrskih oznak. Tovorni del kombiniranega vozila  je  bil  ob  ustavitvi  vozila prazen, vendar so policisti v gozdu v bližini  kmalu  izsledili  34  tujcev,  ki  jih  je voznik pred ustavitvijo policistov izpustil iz kombija in so se razbežali po gozdu.

Tujci so bili v slabem  stanju  in  dehidrirani,  enega  izmed  njih pa so morali reševalci zaradi  slabega  zdravstvenega  stanja  odpeljati  v bolnišnico. 46-letnemu vozniku  kombija  in 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila so kriminalisti odvzeli  prostost,  ju pridržali in jima zasegli vozila. Več TUKAJ.

Tudi na Obali policisti prestrezajo vse več ilegalcev. V preteklem vikendu (od petka do nedelje) so policisti na območju Policijske uprave Koper obravnavali 78 ileglnih prestopov meje. 11 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito. Šest od teh je po plačilu globe nadaljevalo pot v ciljno državo, saj imajo urejen status prebivanja v EU oziroma so državljani EU (v teh primerih je bil razlog za nedovoljen prehod
državne meje navigacijska naprava, ki jih vodila po cesti brez mejnega
prehoda). Več TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine