-1 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 decembra, 2023

To je dejstvo: Ljudmila Novak je prejšnjo vlado redno blatila v tujini!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Politični pogrom na RTV je obsodila celotna domača demokratična javnost. Tranzicijska levica (vključno s strankami in njihovimi nevladnimi podaljški) se ob političnih čistkah, ki jih uvaja “depolitizirano” vodstvo, ni oglasila, še manj obsodila. Gre seveda za avtorje in sponzorje ustavno sporne novele zakona o RTV, ki je pod krinko depolitizacije uzurpirala javni zavod in ga ponovno spremenila v lasten center moči. V “depolitizacijski” farsi pa sodeluje tudi evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je našla svojo politično nišo. Prepričana je namreč, da o brutalnih kadrovskih čistkah evropska javnost ne bi smela biti obveščena. 

“Objektivno poročanje medijev na podlagi dejstev in upravičena kritika oblasti sta dve temeljni vrednoti, ki bi ju morali spoštovati mediji in oblast. Čeprav smo politiki z mediji večkrat na nasprotnih bregovih, je svoboda medijev nekaj, kar je nujno za obstoj demokratičnih vrednot. Od tega je odvisen tudi ugled Slovenije. Sama kot evropska poslanka pa v tem mandatu nisem odpirala nobenih formalnih postopkov v povezavi z medijskimi čistkami, saj sem prepričana, da domačega perila ni spodobno prati v tujini,” je zapisala evropska poslanka na svoji spletni strani.

Na podano izjavo se je odzval predsednik SDS, nekdanji predsednik vlade, ki je na socialnem omrežju X zapisal: “V času mandata naše vlade je ⁦Ljudmila Novak⁩ z veseljem prala perilo v tujini in kritizirala ⁦vlado RS. Sedaj pa, ko res mesarijo po ⁦RTV Slovenija, se menda to ne spodobi.” Novakova je posledično odgovorila, da prejšnje vlade ni nikoli kritizirala.

Politični spomin beleži nasprotno. Ljudmila Novak je tako v Evropskem parlamentu jasno kritizirala vlado kot tako. Njeno razpravo si lahko ogledamo spodaj.

Predvsem pa je treba izpostaviti, da so leve politične stranke v času prejšnje vlade silovito prale perilo na evropskem parketu. Tako je Slovenijo neupravičeno obiskala delegacija odbora evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, ki jo je vodila zloglasna Sophie in ‘t Veld. Delegacija je ugotovila le, da je raven razprave v Sloveniji nizka, posledično pa ni potrdila laži, ki so jih poslanci tranzicijske levice širili o prejšnji vladi. Težko je tudi pozabiti oglašanje trenutne zunanje ministrice in nekdanje evropske poslanke Tanje Fajon, ki je iz tujine obsodila Janševo pot v Kijev. Šlo je za zgodovinski obisk, ki so mu kasneje sledili domala vsi državniki Zahoda, nato pa tudi sama Tanja Fajon.

Ali je Ljudmila Novak javno obsodila katerega koli od teh primerov pranja domačega perila v tujini?

Pri tem je treba omeniti, da je predsednik stranke, iz katere izhaja Novakova, politične čistke obsodil. “Tako grobega posega politike v medije in javno RTV v zgodovini 🇸🇮 še nismo doživeli. Ne menja se zgolj vodstva RTV ali programske sheme, kot se je zgodilo že kdaj v preteklosti. Tokrat se poleg vsega tega menja tudi vse tiste, ki so napredovali v obdobju vlade, ki ni bila “naša”. Njihova strokovnost, profesionalnost in dosežki ne štejejo,” je zapisal Tonin.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine