8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Tik pred invazijo: iz BiH več tisoč migrantov želi v Slovenijo, prihaja jih še 60 tisoč

V Bosno in Hercegovino vsak dan po na novo odprti »balkanski poti« pride med 80 in 120 novih ilegalnih migrantov, poročajo Nezavisne novine iz Banja Luke. Po neuradnih informacijah, je v BiH trenutno okoli 50.000 migrantov.

Bosna in Hercegovina je popolnoma nepripravljena na ilegalne migrante, je dejala Dušanka Majkić, poslanka iz SNSD. Tamkajšnji parlament bo o migrantski problematiki razpravljal 17. maja, Majkićeva pa kritizira ministrstvo za notranje zadeve, češ da je njihov odnos do informacij, da BiH grozi prihod še 60.000 ilegalnih migrantov, popolnoma neprimeren, saj gre za velik varnostni problem.

Nezavisne novine poročajo tudi o pravi invaziji ilegalnih migrantov na Slovenijo, a citirajo slovensko policijo, češ da so razmere za zdaj pod nadzorom. Melita Močnik iz novomeške policijske uprave je bosanskim novinarjem povedala, da so zelo nezadovoljni z delom hrvaške policije, ki bi morala več pozornosti posvetiti meji med Hrvaško in BiH, predvsem na območju Cazina in Velike Kladuše, kjer se zbirajo migranti, ki želijo naprej proti severu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine