15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

Tihi pritisk v stranki LMŠ – Šarca želeli menjati z Golubovićem!

Piše: Sara Rančigaj

Po informacijah, ki jih je iz svojih virov podal raziskovalni novinar Bojan Požar je pričelo vreti znotraj stranke LMŠ. Vse večje naj bi vladalo nezadovoljstvo nad nastopi Marjana Šarca, ki pa so v veliko primerih pripravljeni s pomočjo njegovega stratega Damirja Črnčeca. Predstavniki v stranki si tako želijo sprememb in se izogniti Šarčevim zgrešenim nastopom pod taktirko Črnčeca. Funkcijo javnega nastopanja bi po informacijah sodeč prevzela vodja poslanske skupine Brane Golubović ter bivši minister LMŠ za javno upravo in poslanec Rudi Medved, a to Črnčecu nikakor ni všeč.

Po informacijah, ki jih je pridobil raziskovalni novinar Bojan Požar iz virov znotraj LMŠ, naj bi njihovemu predsedniku Šarcu poleg javne podpore, padala tudi tista znotraj stranke. Kot poudarja, se povečuje in stopnjuje negodovanje zoper Damirja Črnčeca, kot glavnega stratega LMŠ. “Saj, računi prihajajo in vsi vidijo, kam je padla LMŠ: v solo akcije, po lestvicah javnega mnenja pa neusmiljeno navzdol. Toda nekdanjega šefa Sove in OVS ter bivšega Šarčevega državnega sekretarja za nacionalno varnost se, tako naši viri, tudi vidni in vplivni člani znotraj LMŠ še vedno preveč bojijo, da bi od Šarca jasno in glasno zahtevali Črnčecev odhod,” je pojasnil Požar.

Precej naj bi bilo tudi negodovanja zoper Šarčeve zapise, ki pa mu jih pripravlja Črnčec. “Ta vladna koalicija je kot mrzel mesni burek s sparjenim jogurtom, ki mu je rok že potekel. Neužitna,” je denimo zapisal Šarec oziroma Črnčec. Zaradi zapisov in strateških odločitev voditeljev in strategov stranke se naj bi tako naraščalo in stopnjevalo negodovanje zoper Črnčeca znotraj stranke, a kot je dejal Požar, se to bojijo izreči na glas.

Brane Golubović LMŠ naj bi prevzel skupaj z Rudijem Medvedom javne nastope v LMŠ, saj s Šarcem in Črnčecem niso najbolj zadovoljni (Foto: STA)

Tisti, ki nad odločitvami in nastopi niso zadovoljni, naj bi že Šarcu predlagali umik pri javnih nastopih, oziroma da premisli preden nastopi, “pod naštudiranim izgovorom, češ, ni primerno, da se kot bivši predsednik vlade oglaša za vsako figo”. Vlogo predstavnika oziroma govornika bi tako prevzela vodja poslanske skupine Brane Golubović ter bivši minister LMŠ za javno upravo in poslanec Rudi Medved. Glavni nasprotnik Goluboviću pa naj bi bil Črnčec sam, saj ni navdušen nad njegovim nastopanjem.

Šarec je predlog gladko zavrnil
V nadaljevanju navaja, da je Šarec predlog gladko zavrnil, kljub temu, da bi mu to mogoče koristilo. Podobno kot je minulo soboto kaj hitro zavrnil javni predlog Grege Repovža, odgovornega urednika Mladine, ki je v petkovi, torej zadnji številki revije Mladina podal idejo, da je zdaj spet čas za novega kandidata za mandatarja leve opozicije, ki pa seveda ni oziroma ne bi bil Šarec. “Če pa pride do vprašanja o prehodni vladi in novem mandatarju, jasno povem, da smo šli brezpogojno dvakrat na led, tretjič ne bomo šli,” je dejal Šarec. Brezpogojno je napisal z veliki črkami, kar pogosto pomeni komunikacijo v povišanem tonu in je slednje očitno želel še dodatno poudariti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine