25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Teniški turnir ljubljanske SD in »srbska rakija« na dan mladosti

Bralec nam je poslal fotografijo z včerajšnjega dogodka Socialnih demokratov v ljubljanskem Tivoliju, kjer so med drugim stregli tudi »srbsko rakijo«.

 

No, ko smo preverjali, kaj se je dogajalo, smo izvedeli, da je na ta dan, na »dan mladosti«, ljubljanski odbor SD res organiziral teniški turnir in nekakšen piknik, ki se je začel ob 14. uri, nato pa so se ob 18.30 udeleženci odpravili proti Kongresnemu trgu, kjer je imela svoj zvezdaški koncert Svetlana Makarovič.

V vabilu so še zapisali: »Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Na voljo bo vsem, ki boste nosili rdečo zapestnico Socialnih demokratov.« No, med pijačo je bilo mogoče najti tudi izdelke z napisi v cirilici. Ni znano, ali je to »uradno« ponujala SD ali je kdo prinesel s seboj. Ali pa če je bil sponzor kar ljubljanski župan Zoran Janković, ki na ta način gradi zavezništvo v »levem bloku«.

Je pa vsekakor pomenljivo, kako tranzicijska levica nasploh skrbi za promoviranje »južnjaške« kulture na svojih dogodkih. »Čuvajte mi Jugoslavijo« in podobno…

Zadnje novice

Sorodne vsebine