23.9 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Temne napovedi za gospodarstvo v letu 2023

Piše: Domen Mezeg (nova24tv.si)

Klub slovenskih podjetnikov (SBC) je nekdanjemu predsedniku republike Borutu Pahorju v zahvalo za prispevek k prepoznavnosti in ugledu domačega podjetništva na tujem podaril zlati ključ. Ob simbolni vrednosti bodo Pahorju brezplačno dostopni prostori in usluge dotičnega kluba. Podrobnosti morebitnega sodelovanja v prihodnje zaenkrat niso znane. Pečečnik je ob tej priložnosti dejal, da pričakuje katastrofalno poslovno leto, je pa vesel, da se padec gospodarske dejavnosti dogaja precej počasneje. 

V zvezi s poslovnimi obeti je priznani slovenski podjetnik Joc Pečečnik izrazil resne pomisleke. Pečečnik: “Pričakujem katastrofalno leto. Veseli me sicer, da se padec gospodarske aktivnosti Sloveniji dogaja bistveno počasneje.” Kot ključni problem je izpostavil zmanjšanje števila naročil, ki so močno naraščala še v času po koncu epidemija covida-19. Pečečnik zato od vlade Roberta Goloba pričakuje, da spremeni svoj odnos do podjetnikov, ki jih trenutno dojema kot “molzne krave”. Pričakuje predvsem, da bodo Golobovi končno postregli z učinkovitimi ukrepi za reševanje gospodarstva, poroča STA.

V primeru, da bi se podjetja znašla v še večjih težavah, bi namreč kriza pokazala svoj pravi obraz. Pečečnik je kot predsednik kluba spregovoril na slovesnosti v prostorih SBC-ja v Ljubljani. Na dogodku so bivšemu predsedniku Borutu Pahorju sicer podelili zlati ključ SBC-ja kot zahvalo za to, da je s svojimi dejavnostmi doma in na tujem pripomogel k večji prepoznavnosti in ugledu slovenskega podjetništva, pogosto pa s svojimi stiki tudi “odprl kakšna vrata”. Zlati ključ nameravjo podeliti vsem nekdanjim predsednikom republike. Slednji sicer “odklepa” brezplačen dostop do infrastrukture in storitev, ki jih omogoča dotični klub (to so: salon za druženje, sestankovalnice, storitev concierge in avtomobili z vozniki).

Ljubljana, SBC – Klub slovenskih podjetnikov. Na slovesnosti SBC – Kluba slovenskih podjetnikov je predsednik kluba Joc Pečečnik izročil zlati ključ SBC bivšemu predsedniku Borutu Pahorju. (Foto: STA)

Nekdanjim predsednikom republike želijo to zagotoviti ne glede na spremenljivo politično klimo. Pahor je s svojim delom na mestu predsednika republike zadovoljen, po potrebi pa želi pomagati tudi v prihodnje. Pečečnik to ceni, saj ima bivši predsednik veliko število mednarodnih stikov, ki so še vedno sveži in prijateljski. Tudi Pahor je podal komentar svojega videnja trenutnih gospodarskih razmer v državi. Po njegovem je Slovenija danes na krizo boljše pripravljena kot še pred dobrim desetletjem, čemur botrujejo tudi izkušnje, ki jih je pridobila v boju z epidemijo. Obstajajo pa potencialna tveganja v primeru nadaljnjega zaostrovanja geopolitičnih razmer.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine