4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Tea Jarc doživela pravo ekstazo ob pogledu na Kučana

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Jarčeva, ki je dobila živčni zlom ob pogledu na Janšo, je končno našla moškega svojega življenja. Poglejte si ta njen izraz sreče na obrazu, kako ima ona rada Kučana,” je v tokratni oddaji Kdo vam laže njen voditelj Tomašič spomnil na nedavni petkov protest na Trgu republike – ko je “murgelski boter” obiskal svojo “varovanko” Teo Jarc.  

“Imam ekskluzivno novico. Ta vikend, konkretno v petek, se je v Sloveniji mudil legendarni režiser treh filmov oziroma sage z naslovom Boter, to je Martin Scorsese. Bil je v središču Ljubljane in posnel napovednik Boter 4,” je na začetku oddaje Kdo vam laže dejal njen voditelj Boris Tomašič. Film je v resnici posnel novinar medija Top News Vladimir Vodušek. Kot je še dejal, je dokumentarec zanimiv in vreden ogleda. Igralec v glavni vlogi pa je nihče drug kot najbolj razvpiti predstavnik slovenske “cosa nostre” – Milan Kučan.

Tomašič je ob tem cinično dejal, da je režiser v svojem dokumentarcu predstavil povsem novo zgodbo, ki se v celoti dogaja v Sloveniji. Nov film bo zagotovo uspešnica. Kučan je na posnetku prikazan na Trgu republike v Ljubljani pred parlamentom v času politkolesarskega mitinga, v ozadju pa je glasba iz slovitega filma Boter – legendarne mafijske zgodbe, ki je že pred desetletji zaživela na kinematografskih platnih. Slovitega predstavnika slovenske “cosanostre” na posnetku obletavajo številni oboževalci, pojavljajo pa se celo fotografi in snemalci, kot se za estradnika spodobi.

Ljubljeni vodja je imel tudi krajši nagovor, njegovi občudovalci pa so hlastno požirali vsako izrečeno besedo. Ob tem ni bilo moč spregledati dejstva, da si je tekom svoje (uradne in neuradne) kariere ustvaril pravi titoistični kult lastne osebe. Znano je, da je izjemno spreten pri “sajenju rožic” in da govori tako očarljivo, da se človeku kar milo stori. “Odkorakal je v zgodovino. Ampak ne, žal, moram vas razočarati, ne prihaja Boter 4, ampak prihaja Boter Milan Kučan, ki je prišel pogledat svoje izvajalce načrtov. Prišel je povedat, da je “vrag vzel šalo”, da demokracija začenja delovati, in da bodo verjetno izgubili volitve, ter podprl Teo Jarc.”

Kučan je s svojo navzočnostjo skušal dati vtis, da podpira zgolj “fašistično”, ne pa tudi “proticepilsko” levico
“Ste videli ta žar v očeh Jarčeve, ko ga je videla,” je pripomnil Tomašič. Bila je presrečna, da je z Botrom spregovorila tri besede. Doslej so ji namreč vedno sporočali kurirji, kaj mora početi, on pa jo je prišel pozdravit in ji izkazal priznanje. Tako srečne Jarčeve še nismo videli, odkar se pojavlja na televiziji in fotografijah v javnosti. “Če bi bil nesramen, bi povedal, kaj se ji je zgodilo, ko je videla Kučana in ji je ta dal priznanje.” Ob tem se je voditelj oddaje vprašal, kaj je delal Kučan na petkovih protestih. Zadeva je po njegovem prepričanju kompleksna, saj so se zgodili sredini protesti, ki so bili nasilni in na katerih se je razbijalo, kurilo parlament, pljuvalo po novinarjih, pretepalo ljudi, razbijalo po Ljubljani in za seboj puščalo kupe smeti itd.

Voditelj oddaje Tomašič je govoril o novem dokumentarcu o Kučanu. (foto: Nova24TV)

“Ampak to niso bili petkovi kolesarski protesti, Jaše Jenulla, levičarski, SD-jevi itd. Zato je treba uporabiti vsa sredstva, da se fašistična levica distancira od proticepilske levice.” In ker to ni mogoče, saj gre vendar za isti “šmorn”, je moral priti Boter osebno na Trg republike in izkazati podporo v slogu “tovariši in tovarišice, sledite mojemu zgledu, vržite Janšo s prestola, ker vaš edini pravi boter, ki ga ljubite, sem jaz, Milan Kučan.” Tomašič je ob tem ugotavljal, da je “vrag vzel šalo” in da je na levi panika. In prav to je razlog za njegov obisk petkovega mitinga. Ob tem pa se je Tomašič dotaknil Kučanovega nagovora vdanim vernikom.

Kučan je Hojsu lažnivo in brezsramno podtaknil organizacijo razbijaških protestov 5. novembra 2020
Kučan: “Ker me je izzvala včerajšnja izjava ministra, ki je mirne shode proglasil za shode naivnežev, ker da so nasilni, tako kot so bili novembra, ki jih je on organiziral …” Kučanova izjava se nanaša na notranjega ministra Aleša Hojsa. S tem je Kučan Hojsu skušal podtakniti nasilne proteste, ko se je demoliralo Ljubljano. Voditelj oddaje je nato spomnil, da je sicer res, da imamo levo usmerjeno sodstvo (zlasti njegove šefe), da je policija “prerešetana” z levo usmerjenimi kadri, da je na tožilstvu med drugim oče Jenulla – Hinko Jenull …

Nekdanji partijski šef nasmejano in zaljubljeno zre v svojo “varovanko” Teo Jarc. (foto: Nova24TV)

Tomašič: “Ampak navaden upokojenec Kučan, nekdanji predsednik predsedstva in predsednik RS, nekdanji šef zločinske Komunistične partije, ki je delala zločine in prepovedala drugačno politično razmišljanje, pride in reče “Aleš Hojs je organizator nasilnih protestov”. Ups, prišel sem zato, ker je Hojs rekel, da so ti protesti fašistični. Ja, seveda so, to bom dokazal v nadaljevanju. Ampak nekdo, tudi če si je kupil hišo za 35 tisočakov, ki je danes vredna pol milijona, 600 tisoč evrov – v Murglah, ne sme nastopati na takšen način.” Ob tem je pozval gledalce, da slednji podatek preverijo na “nepremicnine.net”.

“Brezbarvni” upokojenec Kučan, ki zgolj “pije kavico”, je končno pozval k političnemu opredeljevanju
Tam ni hiše, ki bi bila vredna pod 500 tisočaki. A Kučan je zagotovo ni kupil za več kot 35 tisočakov, ker je bil vodja partije. V nadaljevanju pa je Kučan še dejal: “In zaradi njegovih izjav, da so ti shodi fašistični in nacistični. In to mislim, da je višek ter ne le do kraja nespodobno, ampak tudi skrajno politično.” Obenem je še dejal, da je po njegovem prepričanju nastopil čas, ko se je treba začeti opredeljevati. Tomašič je ob tem dejal, da se bo Kučan opredelil za fašistične proteste. “Ali pa se bo opredelil proti? Hojs se je opredelil proti. Sedaj on pravi, da to ni prav. Ne razumem. Ampak se bo treba opredeliti in hvala bogu, da je do tega prišlo.”

Nekdanji partijski vodja in boter politične levice – Milan Kučan, je obiskal svoje varovance – petkove fašiste. (foto: Nova24TV)

Doslej je Kučan vedno veljal za nekega “nadpolitičnega” človeka “z velikimi plavimi očkami”, ki nima ničesar skupnega s politiko. Zamrznil je člansko izkaznico Socialnih demokratov in od takrat nima ničesar skupnega s politiko. “Je navaden “penzionist”, zdaj pa se bo opredelil. Hvala, Milan Kučan, da boste to storili. Mi vemo, kam spadate, ampak da bodo tudi ljudje verjeli, da ste vi “enkrat komunist, vedno komunist”. Kučan je bil šef partije, ki je še v 80. letih zapirala in mučila ljudi, pred tem pa šef za informiranje (oziroma dezinformiranje), torej neke vrste partijski Joseph Goebbels. Sicer pa to, kar smo na teh protestih videli, zelo močno meji na fašistične in nacistične shode v 30. letih 20. stoletja.

 

Jarčeva je ob očarljivem, modrookem pogledu doživela “vrhunec”
Ob tem pa je izpostavil še najbolj markantni trenutek, ko je Jarčeva, ki je dobila živčni zlom ob pogledu na Janšo, “našla moškega svojega življenja. Poglejte si ta njen izraz sreče na obrazu, kako ima ona rada Kučana.” Jarčeva se je svojemu Botru iz vsega srca zahvalila in pristavila, da bodo protestirali za “lepšo prihodnost” in da je “jutri nov dan, hvala, srečno”, je bila vsa vznemirjena in navdušena. Tomašič pa je menda že prejel informacijo, da je moral Kučan na urgenco, ker so morali Jarčevo operativno odstraniti iz njegovega anusa, ter pristavil, da naj mu ne “prodajajo več nekih neodvisnih ljudskih množic”. Jarčeva je namreč jasno pokazala, kam spada.

Tea Jarc je ob pogledu na bivšega šefa zločinske partije doživela pravo ekstazo. (foto: Nova24TV)

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine