11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Tanja Fajon zagrozila uporabnikom družbenih omrežij, ki jo komentirajo: “Nosili boste odgovornost! Vsi ste zabeleženi!”

Za razvpito socialistično evroposlanko in nekdanjo novinarko Tanjo Fajon je že znano, da zelo slabo prenaša kritične odzive ob izražanju svojih stališč preko družbenih omrežij. Kar pa je očitno že prešlo v fazo »Popitovega sindroma«, saj smo že poročali, da je v decembru policija obiskala enega od uporabnikov facebooka in ga obvestila, da je v predkazenskem postopku, ker je lani med drugim všečkal objavo, ki naj bi bila žaljiva do Fajonove. Za slednjo je sicer znano, da je zagovornica cenzure in omejevanja svobode govora. Nikoli tudi ni skrivala, da ji gredo mediji »na drugi strani« zelo na živce.

 

Tokrat pa se je Fajonova spozabila, ko je najprej s svojim komentarjem retvitala podpredsednika Evropske komisije, nizozemskega socialista Fransa Timmermansa v zvezi z odzivom na širjenje koronavirusa. Kot je (v angleščini) zapisal Timmermans, sicer vodilni kandidat socialistov na zadnjih evropskih volitvah, Covid19 preiskuša naše zdravje in predvsem sposobnost, da delujemo za skupno dobro. »V Evropi nam Italija kaže pot. Mirna odločnost, osredotočen pristop ter tiha odločnost ljudi, ki stojijo drug ob drugem. Upam, da lahko vsi pokažemo solidarnost, ki jo potrebujemo,« je še zapisal. Fajonova je ob tem najprej umirjeno komentirala: »Zelo lepo zapisano.« In nato povzela njegov tvit: »Virus preizkuša naše zdravje in predvsem sposobnost ukrepanja v dobro vseh. Umirjenost, dobro načrtovan odziv in solidarnost med ljudmi.« No, tu je hotela očitno nekoliko preveč, saj je očitno namigovala, da se sedanja vlada v odhodu zelo dobro odziva na aktualne razmere v zvezi s koronavirusom, kar so očitno prepoznali tudi nekateri njeni sledilci, ki so se nato odzvali na njen tvit. Pa tudi podpora stališču, da nam »Italija kaže pot«, si je naredila medvedjo uslugo.

Nato pa se je tudi evroposlanka spozabila in svoj prvotni tvit retvitala s komentarjem: »Kaj se je pa tu zgodilo?! Sovražni, nestrpni in z grožnjami usmerjenimi komentarji pod zapisom? Vsak dan več in bolj nestrpni? Tisti, ki to delajo in tisti, ki dajejo povod, bodo nosili odgovornost. Tudi za stanje duha v družbi in posledice. Dovolj je! Zabeleženi vsi!« Ergo: Fajonova je znova požugala uporabnikom družbenih omrežij in jim dala vedeti, da ne bo usmiljenja za tiste, ki se ji ne prilizujejo.

Seveda pa ni edina, ki se je poslužila takšnega diskurza. Jeseni 2017 je namreč na podoben način v ljubljanskem mestnem svetu robantil tajnik islamske skupnosti Nevzet Porić. Češ, zapomnili si bomo vse, ki so proti izgradnji džamije. Ob tem verjetno ni potrebno posebej poudarjati naklonjenosti Fajonove do islama.

In ko smo že pri beleženju in seznamih: tudi razvpiti Ivan Maček Matija je imel dve vrsti seznamov: prvi je bil seznam ljudi, namenjenih za likvidacijo oz. fizični umor, drugi pa je vseboval sezname likvidatorjev, ki so opravljali krvavo raboto…

 

Tanja Fajon je zaradi odzivov na twitterju znova izgubila živce.

Zadnje novice

Sorodne vsebine