30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Tanja Fajon se najprej ponuja, naj ji pišejo, potem pa izgine?! Volivka ji je postavila vprašanje, na katero evroposlanka ne odgovarja

Evroposlanka Tanja Fajon, ki se je je prijel sloves Soroseve plačanke, podpornice priseljevanja migrantov iz Afrike in z Bližnjega vzhoda v Evropo ter opravičevalke islamskega terorizma, je na socialnem omrežju Twitter pozvala uporabnike, naj postavijo vprašanja za bodoče kandidate za evropske poslance. Ob tem pa se je izkazalo, da sama raje težka vprašanja prezre, kot da bi nanja odgovorila.

“Imate vprašanje za bodoče kandidate/-ke za evropske poslanke/-ce?” je v tvitu zapisala evroposlanka iz vrst Socialnih demokratov Tanja Fajon. Za odzive ne moremo reči, da so bili presenetljivi, ljudje so vsekakor imeli vprašanja. Pomembna vprašanja, na katera pa Fajonova ne odgovori. Njena oglušujoča tišina naravnost grmi.

“Da, imam vprašanje,” se je glasil prvi odziv uporabnice Twitterja Jolande Buh. “Kaj si mislite o dogodku v Maroku, kjer so trije Maročani obglavili dve Evropejki? Kaj si mislite, da mediji poročajo o dogodku zelo skopo in zelo negrafično?”

“Na spletu se (težko) najde videoposnetek tega sprevrženega … dejanja (če želite, vam poiščem link, mislim, da bi si ga RES MORALI ogledati, da boste razumeli, o čem govorim, ker sicer je dejanje normalnim nepredstavljivo). Kaj menite o tem, da ga od povsod brišejo? Kako nas politiki lahko zaščitite pred tem, da taki izmečki … (da, izmečki, poglejte video) pridejo v Evropo?” je napisala Buhova.

“Ali mislite, da sem rasistka, ksenofobka ali islamofobka, če me videno tako zelo prizadene? Težko gledam, kako nož počasi zareže v tilnik dekleta (liberalna, podobnih nazorov kot vi), ki ne more verjeti, kaj se ji dogaja. Krik … najprej izraža bolečino in jezo, nato presenečenje, nato grozo in strah. Dekle je živo še nekaj sekund, rezanje vratu se nadaljuje na grlu, slišati je hropenje odprtega sapnika, kri brizga, roke nemočno odrivajo napadalca. Obglavljanje se konča s sekanjem tilnika … dejanje so posneli storilci sami. Video so razširili sami. Prosim, pomirite me nekako. Ne tako, da poskrbite, da video in vest izgineta iz medijev, spleta.”

To je bilo težko vprašanje, vsak, ki je videl nazoren posnetek, pa bo razumel skrbi, ki so bile izražene v vprašanju. Kakšen je bil odziv Tanje Fajon? Tišina, vprašanja ni niti naslovila, niti na kakršenkoli način pokazala, da razume skrbi gospe.

“Mene pa resnično zanima, kolikim svojim arabsko-afriškim prijateljem ste nudili zatočišče pri sebi doma? Baje lastni zgled največ zaleže,” se je spraševal naslednji uporabnik Twitterja. Tudi njegovo vprašanje je ostalo neodgovorjeno.

“Imam vprašanje, zakaj se ne odselite v kakšno muslimansko državo s šeriatskim pravom, glede na to, da jih tako zagovarjate?” Še enkrat grobna tišina s strani Fajonove.

“No gospa Tanja, zakaj ignorirate vprašanja zaskrbljenih ljudi? Še hujše, zakaj jih blokirate?” je vprašal še zadnji. Tako je, nevšečna vprašanja uporabnikov je lažje blokirati kot pa podati iskren odgovor. Prvo je namreč odraz strahopetnosti, drugo zahteva pogum. A kaj bi o tem, Fajonova se namreč vsaj zaenkrat še lahko skriva za zidovi bruseljskega parlamenta. Dekleti, ki so ju trije teroristi ISIS iz Marakeša brutalno obglavili, nimata te možnosti.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine