6.9 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Tanja Fajon pred Evropskim parlamentom tako blati svojo domovino!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Na zasedanju Evropskega parlamenta, kjer predsednik vlade Janez Janša predstavlja ključne projekte slovenskega predsedovanja Svetu Evropske Unije je nastopila tudi evropska poslanka in voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon. Tudi tokrat je ponovila floskule o napadih na medije, tožilstvo in neodvisne institucije. Ostri odzivi prihajajo od vsepovsod, saj mnogi ne morejo verjeti, kaj si je Fajonova dovolila. “A je z vami vse v redu? Je to sploh mogoče, kaj ste naredili v EU parlamentu? Ja koga pa predstavlja Janez Janša na plenarki? Slovenski narod, samo vi se ne strinjate z demokracijo in želite ponovno na oblast kot leta 1945! Sedaj vam pa sporočam, da se vas sramujem!”, je dejal Franc Kangler.

Slovenski predsednik vlade Janez Janša se mora danes spet soočiti z očitki, da v Sloveniji ni vladavine prave, ni medijske svobode in sedanja vlada napade neodvisne institucije v Sloveniji. Te pravljice govorijo predvsem evropske leve politične skupine. Pred sedežem Evropskega parlamenta sta se pojavila tudi Tea Jarc in Jaša Jenull z napisom, da se zavzemata za vladavino prava. A gre le za notranje politični boj sedanjih levih opozicijskih strank proti trenutni vladni garnituri.

Svoj nastop za kritiko sedanje vlade je izkoristila evropska poslanka in voditeljica SD Tanja Fajon. Izpostavila je, da je kritik na račun Slovenije vedno več in je zamajan zunanji ugled Slovenije. Za izjave slovenskih vladnih predstavnikov je povedala, da ti ne predstavljajo mnenja vseh Slovencev. “Pritiskov na medije, tožilstvo in neodvisne institucije,” izpostavlja Fajonova. V svojem zaskrbljenem tonu je izpostavila, da ne bo dopustila, da se spreminja značaj slovenske družbe. “Zato danes v Sloveniji vre. Ljudje ne dovolijo, da bi bili utišani in zahtevajo spremembo,” izpostavi voditeljica SD. Na koncu je še pozvala predsednika vlade, da zaradi vsakega slovenskega državljana zaradi rasti demokracije in vsakega posameznika v Sloveniji vrne na pot “nazaj modernih, odprtih, prijaznih in spodobnih držav.”

Tanja Fajon pozabila povedati, da je osrednja izvoznica umetnih afer v Evropo Evropskega poslanka Tanja Fajon bi lahko pred zbranim evropskimi poslanci povedali, da večino teh umetno ustvarjenih afer prihaja iz njenega političnega bazena. Slovenija je demokratična država, kjer ima vsak pravico izraziti svoje mnenje. Medijska krajina kljub paničnemu govorjenju se Slovenija spreminja, saj se toliko časa pojavijo tako novi t.i. desni in levi mediji. Fajonova tudi ni povedala, da je devetdeset odstotkov medijskega prostora v Sloveniji ideološko naravnan levo in se po definiciji že politični sovražniki trenutne vlade. “No vidite Tanja Fajon, kako pomembna je svoboda govora…v vašem primeru svoboda izrekanja laži in blatenja Slovenije. SLO volilci so vas že prepoznali in “nagrajeni” boste na volitvah. Le nadaljujte tako, vsak vaš nastop pomeni več naših volilcev” se je na njen govor odzval dr. Vinko Gorenak.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine