17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Tanja Fajon pred Aljaževim stolpom razvila zastavo LGBT, premier Janša ji odgovarja: “Lepe barve. Pogrešam pa slovensko zastavo!”

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Marsikdo je minuli konec tedna privzdignil obrvi, ko je voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon na Twitterju objavila fotografije vzpona na Triglav v družbi svojih evropskih političnih prijateljev, saj doslej Fajonova po hribovskih podvigih ni bila poznana. Že dva dni pozneje smo dobili odgovor, kaj je bil očitno v resnici namen njenega izleta; provokacija predsednika vlade, sicer že 35 let vrhunskega alpinista, in politična agenda. Voditeljica Socialnih demokratov se je namreč na vrhu Triglava slikala z zastavo LGBT skupnosti. Michael Roth, nemški poslanec iz vrsti SPD, je ob tem zapisal, da je Evropska unija unija enakosti in območje svobodnega LGBT. OB tem je sicer manjkala tako zastava Evropske unije kot zastava Slovenije, na kar je v svojem odzivu opozoril tudi predsednik vlade Janez Janša.

Tanja Fajon je pokazala, zakaj se je nenadoma navdušila za planinarjenje. Na svetovnem spletu je namreč ponosno delila fotografijo, ob kateri je zapisala, da je od tal do vrha prišla na Triglav in da ni potrebovala helikopterja. S tem je želela zbosti svojega političnega nasprotnika, prvaka SDS in premierja Janez Janša ter visokega predstavnika EU za zunanjo politiko Josepa Borella. Spomnimo; predsednik vlade je razložil, da jih je helikopter po prireditvi pripeljal na Konjsko sedlo, kjer pa so naredili osemurno pot naslednji dan.

Na svoj pohodniški izlet je Fajonova prepričala avstrijskega evropskega vrsta iz vrst Evropskih socialistov in demokratov Andreasa Schiederja in z nemškega zveznega poslanca SPD Michaela Rotha. Vse kaže, da je Fajonova šla na Triglav s Schierderjem in Rothom le zato, da se je pri Aljaževem stolpu slikala z zastavo LGBT skupnosti. Na to se je odzval Janša in pohvalil čudovite barve. “Tudi mi smo za enakost. Ampak to pogrešamo tudi  slovensko in evropsko zastavo. Nemška bi bila tudi v redu. Borrel je imel stil,” je zapisal Janša.

Nemški poslanec SPD Michael Roth, Tanja Fajon in avstrijski evropski poslanec Andreas Schiter (Foto: Twitter)

Fajonova planinstvo in pohod na Triglav izkorišča za politične napade na Janšo
Poslanec nemškega zveznega parlamenta, član SPD Michael Roth, je zapisal, da je EU zveza enakosti in območje svobode LGBT. Zahvalil se je  Tanji Fajon in Andreasu Schiederju za to neverjetno potovanje na Triglav, najvišjo goro v Sloveniji, je zapisal. Poraja se vprašanje, ali je Triglav primeren kraj za širjenje LGBT ideologije, s čimer so Socialni demokrati želeli dati podporo najnovejši gonji proti Madžarski, ki po zagotovilih Viktorja Orbana ne bo dopustila ukazovati Bruslju, temveč naj se Madžari sami in samostojno odločijo, ali želijo imeti LGBT idologijo v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah.

Če je Fajonova povsem po nepotrebnem provocirala predsednika vlade Janez Janša z besedami, da je Triglav prehodila od začetka do konca, je šel medij Svet24 v lastništvu pravnomočno obsojenega kriminalca in medijskega tajkuna Martina Odlazka še dlje z bombastičnim naslovom  Fajonova Janši s Triglava podelila klofuto: “Od spodaj do vrha”  .Prispevek je delil tudi njen avstrijski kolega. Janša jim na provokacijo sicer ni ostal dolžan in jim je čestital za podvig ter jih izzval še s precej zahtevnejšo preizkušnjo – s plezanjem po severni triglavski steni. Na izbiro jim je dal Slovensko smer, krajšo ali daljšo Nemško smer te tudi Skalaško smer in smer Čopa Pilarja. Janša sicer odgovora še ni dobil, se bodo pa člani SDS in simpatizerji na Triglav tako kot vsako leto povzpeli v začetku meseca avgusta.

 

Spomnimo. Tekma Tanje Fajon z Janezom Janšo v hribih, ki je zaradi izkušenosti in tehničnega znanja slednega ne more dobiti, je obsojena na poceni politično obračunavanja v kraljestvu Julijcev, kamor to nikakor ne sodi. Gre pa očitno Janša zaradi svojih plezalnih podvigov in navdušenja, ki ga je ob tem požel tako doma, kot v tujini, opoziciji pošteno v nos. Spomnimo. Lani jeseni je Janša v severni triglavski steni plezal tudi z avstrijskim kanclerjem Sebastianom Kurzem. Takrat Janša ni provociral z nobenimi političnimi zastavami kot si je to privoščila Fajonova.

Zadnje novice

Sorodne vsebine