22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Tanja Fajon ponovno v skrbeh za migrante, potem ko je s svojo stranko minirala aktivacijo 37.a člena!

Tanja Fajon, prvakinja SD-ja, je simbol delovanja te stranke na državni ravni. Dislociranost med ljubljansko centralo in slovenskim terenom, dislociranost med bruseljsko centralo in evropskimi tereni. Človekoljubne puhlice, namenjene vsem, le Slovencem in Evropejcem ne, kakor bi Slovenci in Evropejci ne imeli problemov in kakor bi za reševanje problemov drugih na plečih Slovencev in Evropejcev nasploh, ne obstajali jasni dokazi o škodi, ki jo povzroča evropskim “staroselcem”. Karikatura bruseljske birokratke, ki naj bi bila predstavnica ljudi, a je z ljudmi že davno izgubila vsak stik.

Medtem ko bruseljski salonski človekoljubi srebajo draga vina in zobajo prestižni kaviar, se ljudje v krajih kot so Ilirska Bistrica ali Velika Kladuša soočajo z resnimi, konkretnimi problemi in strahovi, za katere to “odtujeno plemstvo” nima posluha in “domorodce” v teh krajih imenuje “fašiste”, ker niso povsem na “bruseljski človekoljubni liniji”. Ena princes te odtujenosti je gotovo evropska poslanka iz Slovenije, Tanja Fajon.

V času, ko se vedno več evropskih držav skuša zavarovati pred masovnimi migracijami, ker je empirična evidenca o korelaciji med terorizmom in migracijami, še zlasti s tako imenovano balkansko potjo, zdaj že precej dobro vzpostavljena … V času, ko je prav njena stranka ključno sabotirala 37.a člen, s katerim bi slovenska vojska dobila pooblastila čuvati slovenske meje, s čimer je izdala slovenske državljane, Tanja Fajon še vedno iz svojega bruseljskega naslanjača objavlja brezčutne tvite:

Je za Tanjo Fajon kdaj čas za Evropejce, za Slovence?
S tujimi nevladniki in politiki razpravlja o interesih tujcev, interesi domačinov na tako imenovani balkanski poti pa je ne zanimajo. Župane slovenskih mest, četudi iz njene lastne stranke, je znala imenovati fašiste, zdaj se zavzema za to, da se jih izloči iz stranke. Koliko tega Tanja Fajon še sme storiti, da jo lahko označimo izdajalko države? Mar je to, kar Tanja Fajon počne, kaj drugega kot izdaja ljudi, ki naj bi jih zastopala?

Ob vseh temah, ki se tičejo Evropejcev, ki so pereče, ki predstavljajo konkretne probleme za evropske ljudi, boj z epidemijo, reševanje gospodarstev, varovanje državljanov pred terorizmom, Tanja Fajon kot preferenčne vidi teme, ki se tičejo “varnosti migrantov”. Morda je čas, da se zdravo, domoljubno, državotvorno jedro SD-ja prebudi, se zamisli nad tem, kdo jih vodi in sproži postopke proti Tanji Fajon, ki so na voljo znotraj stranke.

Aleš Ernecl/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine