19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

Tanja Fajon je o mednarodni korupcijski aferi, v katero je vpleten Robert Golob, kosovskim novinarjem zabrusila: Tega ne bom komentirala!

Piše: J. B.

Zunanja ministrica in podpredsednica vlade Tanja Fajon na novinarski konferenci ob obisku Kosova ni želela odgovarjati na vprašanja, ki so bila povezana z mednarodnim finančnim in korupcijskim škandalom, v katerega sta vpletena kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berishaj in slovenski premier Robert Golob, poroča Prishtina Insight.

Na Kosovu je že nekaj časa ena glavnih tem finančni in korupcijski škandal, v katerega sta vpletena kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berishaj in slovenski premier Robert Golob. Aprila lani so mediji poročali, da je Berishaj od srbske podružnice družbe GEN na račun svojega svetovalnega podjetja v Črni gori prejel okoli 600.000 evrov.  Denar je nakazal slovenskemu politiku Robertu Golobu, ki je zdaj predsednik vlade.

Kosovski novinarji so iz prve roke želeli izvedeti več o aferi, a je Tanja Fajon na novinarski konferenci, ki jo je imela s kosovsko kolegico Doniko Gervallo-Schwarz, zabrusila, da tega ne bo komentirala in da je zadeva v rokah pravosodnih organov. Gërvalla jo je dopolnila, da gre pri aferi zgolj za medijske špekulacije brez konkretnih dokazov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine