15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Takole so vam mainstream mediji zamolčali resnico: novozelandski terorist je bil v resnici ekosocialist in še velik sovražnik konservativcev!

Novozelandski strelski napadalec, ki je napadel v dveh mošejah je v svojem manifestu nazorno razkril svojo ideološko pripadnost. Zavzemal se je za nadvlado belcev, bil pa je tudi velik sovražnik konservativcev in nacionalistov ter je želel izkoristiti rasno, kulturno in politično razdeljenost ZDA. A tega vam mainstream mediji po vsej verjetnosti ne bodo povedali, pač pa bodo fašistoidnega skrajneža skušali podtakniti kot desničarja!

 

V novozelandskem Christchurchu je strelec, ki se je na videoposnetku predstavil kot Brenton Tarrant izvedel masaker nad ljudmi v dveh tamkajšnjih mošejah in po zadnjih podatkih je tako ubil 49 ljudi, zdaj pa je razkrit tudi njegov manifest. Gre za rasističen dokument z elementi belega nacionalizma, strelec pa v njem na enem mestu samega sebe opiše kot fašista. Muslimane v njem poleg tega opiše kot najbolj prezira vredno skupino vpadnikov na zahodu. A kljub temu se pretežno opisuje kot socialist, a to je po njegovem opisu odvisno od definicije. Izrazil je sicer podporo ekosocialističnemu varovanju okolja, pravicam delavcev in odgovornim trgom.

Že dolgo časa je jasno, da imajo fašisti oz. nacionalni socialisti več skupnega z levičarji kot z desničarji
Portal Breitbart ugotavlja, da po eni strani manifest tako predstavlja politično levico, po drugi strani pa marksiste opisuje kot nasprotnike belcev. A na Nova24TV smo že večkrat opozarjali, da gre pravzaprav za tipičen fašizem oz. nacionalni socializem, ki sta sama po sebi vrsta socializma in sta kot taki bolj podobni politični levici, kot pa desnici. Vse tri ideologije so namreč kolektivistične, ena na osnovi pripadnosti državi, druga na osnovi rase in tretja na osnovi razreda. Skupna jim je tudi uporaba protidemokratičnih metod in nasilja za doseganje ciljev.

Povsem nepresenetljivo, strelec je bil velik sovražnik konservativcev in domoljubov
Glede na opisano potem ne sme biti presenečenje, da manifest strelca izkazuje veliko sovraštvo do desnice, ki ji med drugim pripadajo konservativci in domoljubi. Tako piše ustvarjanja konflikta med dvema ideologijama v ZDA, kjer bi izkoristil rasno, versko in kulturno ter politično razdeljenost: “Konflikt glede drugega amandmaja in predvidena ukinitev pravice do orožja bo eventualno povzročila državljansko vojno, ki bo balkanizirala ZDA na političnih, kulturnih in rasnih linijah.” Njegov vzornik je ustanovitelj fašistične stranke v Veliki Britaniji, izkazoval pa je veliko sovražnost do nacionalnega zbora in Marine Le Pen.

Zadnje novice

Sorodne vsebine