14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Takole se norčuje iz nas: Jurij Pogačar, kateremu je DUTB odpisala okoli 12 milijonov evrov dolga, se vozi s tem luksuznim avtomobilom!

Piše: Sara Bertoncelj

Na družabnih omrežjih je završalo, poslovneža Igorja Jurija Pogačarja, ki je po naših informacijah stal tudi v ozadju političnega razdora v stranki Desus in pri odstavitvi podpredsednice slovenske vlade ter voditeljice Desusa dr. Aleksandre Pivec, so namreč opazili za volanom prestižnega avtomobila Porsche Panamera, ki stane okoli 170 tisoč evrov. To sicer ne bi bilo prav nič sporno, če ne bi pred leti pristal v osebnem stečaju,  lani pa mu je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) odpisala 12 milijonov evrov dolga.

Pred dobrim letom smo pisali poslovnežu Igorju Juriju Pogačarju, ki se je zaradi desetih milijonov dolgov “znašel” v osebnem tečaju, znašel pa se je tudi v več kot eni aferi ter krajah davkoplačevalskega denarja. Najbolj sta ga sicer zaznamovali afera SIB banka in najem stavbe za NPU, v njegovi stavbi na Dimičevi ulici v Ljubljani. Prav gotovo se ga večina spomni iz časa vlade Boruta Pahorja – stavbo na Dimičevi je namreč najela njegova prijateljica Katarina Kresal, dveletni najem pri Pogačarjevi družbi Ram invest pa je stal kar 6.536.442 evrov. V začetku leta 2012, se je takratni notranji minister v drugi Janševi vladi, dr. Vinko Gorenak odločil za prekinitev najemne pogodbe na Dimičevi. Nad Pogačarjevim osebnim stečajem je bdel Mirko Kos, brat Draga Kosa. Vsak Pogačarjev dohodek, bi seveda moral iti v stečajno maso, za poplačilo njegovih  dolgov. A on je v stečajno maso nakazal zgolj 500 evrov, češ da je to vse, kar ima. Na tej podlagi je potem Kos na sodišču v Kopru leta 2015 predlagal odpis vseh Pogačerjevih dolgov, kar se je kasneje tudi zgodilo. Leta 2015 je razglasil osebni stečaj, za sabo pa je pustil 30 milijonov evrov dolgov, lani pa mu je DUTB odpisala 12 milijonov evrov dolga.

Glede na to, da je bil Pogačar leta 2008 med najbogatejšimi Slovenci na 38. mestu, se je seveda navadil živeti na veliki nogi. Svojo hišo v Trnovem naj bi že leta 2012 prepisal na svojo partnerico, podobno se je verjetno zgodilo tudi z ostalo lastnino, vilo naj bi imel tudi na elitni lokaciji nad Piranom. Njegov edini prihodek je, vsaj uradno, prihajal z naslova zaposlitve v podjetju njegove žene, kjer naj bi prejemal plačo tisoč evrov neto. A ker je med drugim plačeval preživnino, za poplačilo milijonskih dolgov ni ostalo nič denarja. Skratka, da mu je ostalo dovolj denarja z poslovni najem prestižnega avtomobila Porsche Panamera, niti ni tako zelo presenetljivo. Kupil pa ga skoraj zagotovo ni – vsaj ne na svoje ime – poslovneži v osebnem stečaju namreč zelo dobro vedo, da z lastnino ne smejo izdati svojega realnega premoženja. Ker so Pogačarjevi dolgovi postali breme davkoplačevalcev, bi si pravzaprav vsi lahko privoščili vsaj en krog, mar ne?

 

“Razvpiti Igor Jurij Pogačar! Lani so mu – osebni stečaj – odpisali cca 12mio evrov dolga, največ do DUTB, zdaj se na Obali vozi s tem avtomobilom: Porsche Panamera,” je na Twitterju zapisal tudi novinar Bojan Požar, dr. Zvone Čadež pa je še pojasnil, da je cena takšnega avtomobila okoli 170 tisoč evrov.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine