18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Takole se Jože P. Damijan ponovno smeši z butalskimi komentarji in predlogi namišljene “strokovne” skupine

V ponedeljek, 11. januarja 2021, se je ponovno sestala posvetovalna skupina za obvladovanje epidemije covida-19 pri Koaliciji ustavnega loka. Pridružil se ji je tudi kandidat za mandatarja Karl Erjavec,” je na svojem spletnem blogu zapisal nekdanji kandidat za mandatarja Jože P. Damijan. “Kdo pa je v tej strokovni skupini,” se je vprašal predsednik vlade Janez Janša in enako vprašanje si zastavljamo tudi mi!

 

STA je včeraj poročala, da je strokovna skupina za obvladovanje epidemije covida-19 pri Koaliciji ustavnega loka (KUL), ki jo vodi Jože P. Damijan, kritična do vladnega načrta cepljenja. “Predstavitev je prepozna, saj bi morali kadrovske in prostorske kapacitete načrtovati veliko prej,” so po pogovoru članov skupine s kandidatom za mandatarja Karlom Erjavcem sporočili iz KUL. Nekaj so pač morali sporočiti, sploh sedaj, ko se s 43 glasovi pripravljajo na vložitev nezaupnice in na prevzem vlade.

Delovna skupina je izpostavila tudi, da je do ustrezne precepljenosti populacije cepljenje proti covidu-19 le eden od ukrepov, zato ne smemo zanemariti druge preventive, kot so pravilno nošenje mask, pravilna higiena rok in ohranjanje razdalje. “Skupina pripravlja konkreten akcijski načrt, s katerim bo v primeru izglasovanja nezaupnice aktualni vladi nova ekipa lahko takoj odpravila nepotrebne ukrepe in v prihodnje mesece vnesla nujno potrebno strokovnost, sistematično ter pošteno komunicirano predvidljivost za državljane,” so še zapisali. Že pred časom je Jože P. Damijan na digitalni medijski konferenci KUL-a razkril, da imajo delovno skupino s štirimi podskupinami, ki se ukvarja s področjem razvoja, raziskavami in investicijami. Povedal je, da to skupino vodi on, v njej pa so tudi nekateri drugi zelo vidni člani, kot je Jernej Pikalo. Ostalih vidnih članov ni razkril, prav tako pa takrat ni izdal, da imajo tudi strokovno skupino za obvladovanje epidemije covida-19.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine