18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Takole ravnajo z davkoplačevalskim denarjem: ZRC SAZU zavrgel znanost in skočil v objem LGBT ideologije

Piše: Janja Strah

Mislili bi si, da si institucija, kakršna je Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU), prizadeva za iskanje resnice in za ohranjanje slovenskega jezika. A dejstva, kažejo da so resnico in znanost zavrgli, slovenščino pa brutalno mesarijo z LGBT ideologijo.

V sredo, 8. junija 2022, so na spletni strani ZRC SAZU objavili vabilo na okroglo mizo z naslovom “Kdo ali kaj je kvir?” ki se bo odvijala 16. junija ob 13. uri v Atriju ZRC. To bo po besedah organizatorjev prvo proslavljanje v sklopu “meseca ponosa” na ZRC SAZU pod imenom Roza_ZRC+.

Celotno originalno besedilo je prežeto z posiljenimi načini mrcvarjenja slovenskega jezika v imenu vključevanja transspolnikov in vseh ostalih, ki ne vedo ali so moški ali ženske. Okroglo mizo bo s kratkim nagovorom napovedal direktor ZRC SAZU Oto Luthar, sam pogovor pa bo usmerjal Birs Kern, ravno tako iz ZRC SAZU.

“Sodelovale_i pa bodo,” so zapisali organizatorji pisateljica in sociologinja Suzana Tratnik, LGBT koordinator na Fakulteti za matematiko in fiziko UL Matjaž Konvalinka, direktorica Zavoda Koroška Pride Neža Oder in direktorica Zavoda TransAKcija Linn Julian Koletnik.

Koletnikovi so starši ob rojstvu nadeli ime Anja, trenutno pa si domišlja da je moški. Po lastnih trditvah je “nebinarna trans oseba in transfeminist,” ki se odziva na zaimke “on/they”. Koletnikova po lastnih trditvah pri državnih odločevalcih lobira za “človekove pravice trans oseb”, oči pa se ji zaiskrijo “ob preseganju družbenih normativov in binarizmov, pripoznavanju (lastnih) privilegijev, radikalni ranljivosti, kvir zinih in vedno večji ter bolj raznoliki in topli trans in kvir skupnosti, ki jo že leta predano soustvarja z osebami, s katerimi delijo transfeministične vrednote in odnos do skupnostne odgovornosti.”

Po trditvah ZRC SAZU bo okrogla miza z zbranimi LGBT aktivisti “poskušala osvetliti pomembnejše mejnike LGBTIQ+ gibanja v Sloveniji, trenutno situacijo in izzive, s katerimi se soočajo pripadnice_ki skupnosti.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine