6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Takole je razvpiti Jernej Štromajer leta 2018 javno podprl županskega kandidata v Ljutomeru Dejana Karbo, ki naj bi sedaj delal na šolskem ministrstvu

Razvpiti Jernej Štromajer, sicer državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, se je v zgodovino slovenske politike vpisal kot tisti, ki je voščil božič na posebej nizkoten način, zaradi česar precejšen del civilne družbe terja njegov odstop.

 

No, med zanimivostmi iz življenja Štromajerja, ki sicer prihaja iz Slovenskih Konjic in je tako kot njegov šef, minister Jernej Pikalo, ter državna sekretarka Martina Vuk, tudi član SD, velja omeniti tudi to, kako je leta 2018 javno podprl županskega kandidata, sicer razvpitega nekdanjega novinarja Dejana Karbo. Kot je znano, je Karba na volitvah pogorel, je bil pa izvoljen za občinskega svetnika SD v Ljutomeru. Kasneje so mu našli službo svetovalca poslanske skupine SD v državnem zboru, po naših podatkih pa naj bi bil sedaj zaposlen kot piarovec na istem ministrstvu kot Štromajer, potem ko je ministrstvo zapustilo več piarovcev skupaj.

Zanimivo je sicer, da podatka o tem, da je Karba predstavnik za stike z javnostjo, na spletni strani ministrstva ne najdemo. Tam je kot edina uslužbenka za odnose z javnostmi navedena Nataša Gerkeš.

Je pa po svoje zelo perfidno, kako sta Štromajer in Karba, ki se očitno ne šteje med »umazane živali«, perverzno poudarjala, da se borita za Slovenijo enakih možnosti. Praksa, ki jo izvaja SD, dokazuje ravno nasprotno…

Zadnje novice

Sorodne vsebine