1.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Takole izgleda nenasitnost Nike Kovač, ki “fajta” za še več proračunskih sredstev

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Želimo si, da bi zbrali dovolj denarja, da bi bili vsi člani programskega odbora redno zaposleni. Želimo si, da bi zbrali dovolj denarja, da bi lahko imeli pisarne. Želimo si, da bi zbrali dovolj denarja, da bi lahko plačali honorarje tudi ljudem, ki delajo na terenu.” Tako so v “nevladni” organizaciji 8. marec odgovorili na zapis Janeza Janše o sodniških plačah.

Janez Janša je danes objavil podatek o drastičnem dvigu plač sodnikom, ki pa ga je pospremil s komentarjem, da so režimi vedno finančno nagrajevali svoje najzvestejše stebre in mednje umestil nevladne organizacije in sodstvo.

Ker je bila med njimi omenjena Nika Kovač, so se na omrežju X odzvali v njeni nevladni organizaciji, ki je v letu 2022 prejela za okoli pol milijona evrov sredstev.

 

Še več plačanih “kolesarjev”
Kot prvo, so uglednega politika in večkratnega predsednika vlade zopet naslovili z “mucek”, kar je skrajno nedostojno. Nato so pojasnili, da s strani države niso dobili niti evra in se na razpise ne bodo prijavljali. Si pa želijo še več denarja za še večjo vojsko zaposlenih in pisarne ter ljudi na terenu. Janša jim je odvrnil, naj se ljudje po tej napovedi primejo za denarnice, saj je znano, da so nevladne organizacije pod vlado Roberta Goloba doživele pravi razcvet in to v času, ko industrija trepeta pred negotovostjo krize in se sanirajo posledice vremenske ujme, po kateri ljudje še vedno niso dobili obljubljene pomoči. Se pa na veliko financira nevladnike.

 

 

Spomnimo, da je iz bilanc Inštituta 8. marec razvidno, da so v lanskem letu prejeli skoraj pol milijona evrov. Od kod je 8. marec, ki zadnja štiri leta nima nič zaposlenih in stroškov dela, dobil pol milijona evrov, iz bilanc in njihovega letnega poročila ni mogoče ugotoviti.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine