“Kako se temu reče? (IZOLA),” je na Twitterju zapisal nekdanji sodelavec Luka Svetina, ki vodi Odmeve na RTVS. Kljub temu da je profesionalen, prvorazredni, njegove prisotnosti organsko ne prebavljajo. Največji politični antisemitizem pa se gredo prav tisti, ki so grozote fašizma izkusili na lastni koži. Pod Robertom Golobom politične likvidacije dobivajo nov razmah. Se vračajo mračni časi plinskih celic in krematorijev? Golobizem v polnem razmahu …?!   

Tik preden je izkušen novinar Luka Svetina začel voditi Odmeve na Javni RTVS, so se v tranzicijskih trobilih masovno kot po tekočem traku pričeli pojavljati komentarji, da ni primeren za vodenje te oddaje. Ta naj bi bila kajpak namenjena le za izbrance, za tiste “taprave”, “čistokrvne”, “posvečene” družbeno-politične delavce, ki jim srce ponosno bije za rdečo zvezdo in Murgle. Svetina baje ni dovolj izkušen, so govorili, čeprav ima za seboj že leta vodenja različnih, predvsem političnih oddaj …

In da je premlad, so še menili. Potem pa se je izkazalo, da z njim ni nič kaj hudo narobe, da je dovolj izkušen in ni pristranski. Kakšne izkušnje pa je imel z vodenjem političnih oddaj nekdanji športni komentator Igor E. Bergant, ko je prevzel Odmeve? Koliko prvorazrednih mu je očitalo, da je neprimeren, da ne paše v sistem? Svetina, ki je v osnovi prav tako športni novinar, ima to prednost, da je že leta pred “posvečeno oddajo” vodil Temo dneva in druge sorodne oddaje.

Seveda je bogoskrunsko, ko se neposvečene roke dotaknejo “presvetega oltarja” prvorazrednežev. Tedaj med rdečim plemstvom nenadoma “izbruhne epidemija stekline”. In po potrebi se oglasijo razni osladni, uglajeni FDV dežurni moralisti tipa Marko Milosavljević pa intelektualci tipa Oto Luthar na ZRC SAZU-ju … Najbolj zavržno in sramotno pa je dejstvo, da se gredo politični antisemitizem prav tisti, ki so okusili največ grenkobe in fašističnega gorja – nekateri Primorci!

To je golobizem in pika
Seveda ob tem pozabljajo na vse resnične, politično profilirane kadre Javne RTVS, ki navadno končajo v levi politiki (eklatanten primer sta Mojca Pašek Šetinc in Tanja Fajon). Vse to je golobizem.