18 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Tako se je Bratuškova po sprostitvi gibanja med regijami pritoževala nad gnečo na cesti- tokrat žal ni bilo konvoja, da bi šla okoli ovir

Piše: Utrip Ljubljane

“Škoda da DARS še vedno ne razume, da sobota pred prazničnim tednom in sobota po večmesečni omejitvi gibanja in današnjem odprtju med regijami ni prava za popravilo cest. Napaka!”, je v soboto preko družabnega omrežja Twitter potarnala predsednica stranke SAB Alenka Bratušek, ki se je očitno tako kot tudi veliko drugih Slovencev odpravila proti obali. Eden izmed sledilcev ji je nastavil ogledalo in jo med drugim spomnil, da je bila nekdaj ministrica za infrastrukturo, pa se ji očitno to tedaj ni zdelo tako problematično.

Ker je bil ta konec tedna vremensko ugoden, vlada pa je sprostila nekaj protikoronskih ukrepov, ki so omogočili prehajanje med regijami, je bilo pričakovati, da se bodo Slovenci tradicionalno napotili proti slovenski obali. Očitno je bila istih misli tudi nekdanja ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, katero je na poti razjezilo, zakaj mora Dars ravno sedaj izvajati delo na cesti.

Kje je bila, ko je bila resorna ministrica?
Povečini so z Bartuškovo sledilci strinjali. Vendarle pa ji je eden izmed uporabnikov Twitterja nastavil ogledalo. Zapisal je namreč naslednje: “Dela na avtocesti so pomembna, a DARS bi jih lahko opravil tudi kakšen drugi dan. To seveda drži. A, da to zapiše nekdanja ministrica za infrastukturo, pa ne gre skupaj. Kje je bila Bratuškova takrat, ko je bila še na položaju in so delavci DARS-a delali tudi za vikende, ko smo se še brez skrbi peljali na morje? Takrat pa od nje ni bilo slišati nobene pritožbe. Seveda ne. Takrat se je lahko z modrimi in rdečimi lučkami peljala mimo vseh ovir.”

Marsikaterega državljana je delo na cesti v času, ko je pričakovati gneče ljudi, že večkrat zmotilo, a vendarle je zanimivo, da glede tega Bratuškova, ki jo to očitno tudi moti, ni ukrepala takrat, ko je možnosti za to imela. Če pa pomislimo, da je stranka SAB del četverčka KUL, vse skupaj niti ne čudi toliko. Iz njihovih ust je namreč vse od nastopa nove vlade mogoče slišati cel kup kritik, čeprav je vsakomur jasno, da se je vlada praktično od prvega dneva dalje, ukvarjala z zajezitvijo epidemije novega koronavirusa. Navkljub razmeram pa smo lahko videli, da je vlada zelo aktivna z namenom, da se blaži posledice epidemije in sprejema ukrepe, ki so nujno potrebni. Kot smo že vajeni, so najbolj glasni s kritikami tisti, ki so bili nekdaj na oblasti, pa takrat problemov seveda niso videli, spregledali pa so jih šele zdaj. Slovenska levica pač nikdar ni za “nič” kriva ali sokriva. Želja po oblasti je namreč enormna.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine