18.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Tako pri nas deluje “vladavina prava”: Janša dobil “Miklavževo darilo” od slovenskega sodstva – volitve so očitno vendarle blizu

Piše: Nova24tv.si

Prvak opozicije Janez Janša je že desetletja zadnji trn v peti vzporednemu mehanizmu globoke države. Nikoli ni šel po poti SLS/SKD ali NSi. Nikoli ni na Škrabčevi domačiji obljubil zvestobe predzadnjemu predsedniku komunistične partije. Vedno je bil samosvoj človek s svojimi načeli, globokimi prepričanji in verodostojnostjo. A takšno življenje zahteva tudi davek. 

Kot je Janša zapisal na socialnem omrežju X: “Prideš na večer sv. Miklavža pozno domov in te pričakajo “darila” slovenske “pravne” države iz kar štirih sodišč. Volitve so blizu in se niti ne skriva več, da je sodstvo neposredni podaljšek tranzicijske levice.”

Foto: X

Spomnimo, Janšo zaradi “razžalitve” preganja cel kup družbeno političnih delavk, prav tako mu sodijo v bizarnem procesu Trenta, kjer je slovensko pravosodje jasno pokazalo, da ne razumejo, kako deluje prostotržni sistem in kako se v njem določajo cene – ali pa razumejo in so (kot pravi Janša) podaljšek tranzicijske levice.

Ugrabljeno pravosodje

Da je pravosodje postalo le še ena od “političnih strank”, je že dolgo jasno. Že leta spremljamo, kako obtožnice proti levičarskim tajkunom padajo kot za stavo, medtem ko je bil npr. Janša obsojen v procesu Patria na podlagi škandalozne indične sodbe, ki jo je nato raztrgalo ustavno sodišče. Vidimo, kako desni kmentatorji in politiki dobivajo celo zaporne kazni za besede, ki so jih izrekli ali zapisali, ljudje na levici, ki so celo grozili s hudim nasiljem in smrtjo, pa so oproščeni.

Če bo kolaboracija NSi in koalicijskih strank vzdržala in se spremenila še ustava, bo od zdaj naprej vsakokratni levičarski predsednik republike izbiral sodnike, ki bodo sodile navadnim državljanom. Pot do ruske avtokracije, kjer sodnikom sodbe diktirajo po telefonu kar iz Kremlja, je na široko odprta.

Spomnimo: predlagane spremembe ustave predvidevajo, da sodnikov na predlog sodnega sveta ne bi več volil državni zbor, ampak bi jih imenoval predsednik republike. Sodni svet, ki bi o predlogih za imenovanje sodnikov odločal z dvotretjinsko večino glasov vseh članov, bi namesto zdajšnjih 11 imel 15 članov. Sedem članov bi izvolil DZ z dvotretjinsko večino glasov navzočih poslancev izmed univerzitetnih profesorjev prava, odvetnikov in drugih uveljavljenih pravnikov, osem pa izmed sebe sodniki.

Člani sodnega sveta bi bili izvoljeni za dobo šestih let in ne bi mogli biti znova voljeni. Predsednika pa bi člani izvolili izmed sebe za dobo treh let. Sodni svet bi urejal poseben zakon. Nova Slovenija zaenkrat predlog spremembe ustave še vedno podpira s prebrisano logiko, da gre v resnici za depolitizacijo, ne upoštevajoč slovensko specifiko, da bo še naslednjih 100 let vsakokratni predsednik iz tranzicijske levice.

Volitve so blizu

Dejstvo, da pravosodje zopet nadleguje prvaka opozicije, pa je očitno res indikator, da se bližajo volitve, najbrž že zgodaj naslednje leto. Spomnimo se nesmrtnih besed, ki jih ne pod zaprisego izrekel zaslišanec – da je Branko Masleša, nekdanji predsednik vrhovnega sodišča, dejal, da je Janšo treba “z*jebat”. Medtem na trazicijski levici vlada velika panika, saj še nimajo pravega kandidata za menjavo padlega Goloba – še najbližje je ustanovitelj njegove stranke Jure Leben, za katerega pa so hitro presodili, da je zaradi afere maketa preveč kompromiran, prav tako premalo karizmatičen, da bi stopil v velike čevlje vsakokratne lutke globoke države.

Očitno je zaenkrat edina ideja ta, da se skuša kompromirati vodjo opozicije in njegovo stranko. V naslednjih mesecih bo Janša gotovo prejel še veliko podobnih pisem, hkrati pa veliko blatenja našega medija – enega zadnjih kričečih glasov v puščavi levičarstva in enoumja.

Nikar ne bodite presenečeni, če se bo v bližnji prihodnosti še kak ducat novinarjev počutilo užaljene zaradi Janševih tvitov in člankov na Novi24TV.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine