2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Ta konec tedna prijeli 112 ilegalnih migrantov, skoraj 100 jih je zaprosilo za azil!

Poročali smo (TUKAJ), da so na območju PU Novo mesto konec tedna prijeli 79 ilegalnih migrantov. Če k temu dodamo še »ulov« PU Koper, se številka poveča na 111. Od tega jih je kar 97 zaprosilo za azil.

PU Koper sicer poroča takole.

25. maj

Popoldan so v Podgradu prijeli pet ilegalnih migrantov, od teh štiri državljane Sirije in državljana Iraka. Vsi so na kraju zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 22. uri so v Delenjah pri Jelšanah prijeli državljana Libije, ki je zaprosil za azil, nekaj čez polnoči pa državljana Turčije v Mali Bukovici, ki je bil vrnjen na Hrvaško.

26. maj

Ob 4. uri zjutraj so policisti v Zabičah prijeli štiri ilegalne migrante – dva državljana Iraka, enega državljana Sirije in državljana Jemna.

Zaprosili so za mednarodno zaščito.

Ob 6.43 so v Ilirski Bistrici prijeli osem ilegalnih migrantov, državljanov Pakistana. Vsi so zaprosili za azil.

27. maj

Ob 11.30 so policisti pri Zabičah prijeli 4 državljane Sirije in enega državljana Libije. Vsi so bili vrnjeni na Hrvaško. Ob 14. uri pa so na poti za Sviščake prijeli štiri ilegalne prebežnike, 2 državljana Libije in 2 državljana Sirije, ki so zaprosili za azil.

Ob 20.50 so policisti na cesti Obrov – Golac prijeli pet državljanov Afganistana in enega državljana Pakistana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine