8.7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Svoji k svojim: Jankovića podprla še zloglasna LGBT-aktivistka Barbara Rajgelj in se v svoji izjavi na veliko sprenevedala

Bolj ko se bližajo volitve, bolj jasna postaja politična slika v Sloveniji. Še zlasti v Ljubljani, kjer si skuša Zoran Janković za vsako ceno zagotoviti še en županski mandat. Pri tem očitno ne izbira kaj dosti med vidnimi podporniki, ena zadnjih, ki mu je izrazila javno podporo, pa je zloglasna LGBT-aktivistka Barbara Rajgelj.

Rajglova slovi kot levičarska aktivistka, ki ves čas izvaja propagando tudi prek Facebooka in Twitterja, zaposlena pa je na FDV kot docentka na katedri za razvoj in menedžment organizacij in človeških virov. A bolj kot visokošolsko in raziskovalno delo na ustanovi, ki sicer tako ali tako slovi kot »rdeči lemenat« oz. valilnica skrajno-levičarskih kadrov, jo zanima politični aktivizem, po tem je tudi najbolj znana. Sicer pa redno deluje tudi na razvpitem Mirovnem inštitutu na Metelkovi v Ljubljani, a ključno je, da njen aktivizem izdatno plačujemo davkoplačevalci.

No, na FB profilu Zorana Jankovića so zapisali takole: »Veseli smo podpore dr. Barbare Rajgelj, docentke in raziskovalke na FDV ter sooblikovalke ljubljanskega lokala in kulturnega centra Pritličje. Spomnimo: Lokal Pritličje je edini LGBT-lokal na svetu, ki ima prostore v pritličju Mestne hiše.« V nadaljevanju pa citirajo izjavo Rajglove: »V času, ko z vseh strani pritiskajo sovraštvo, grobost in nasilje, je za prebivalce Ljubljana mesto, v katerem smo kdaj nezadovoljni in kritični, a v osnovi lahko svobodno dihamo, živimo in delamo. Je mesto brez strahu, ker Zoran Janković ne grozi in se ne utemeljuje na sovraštvu. Glasove trenirkarjev, harmonikašev, delavcev, vrtičkarjev, podjetnikov, brezposelnih, gejev, duhovnikov, študentov in ljudi z drugačnimi političnimi prepričanji skuša usklajevati in preoblikovati v politike, ki ljudem olajšujejo življenje. Zato sem prepričana, da bo v prihodnjem mandatu slišal tudi glasove mladih pred vrati predragih stanovanj, družin v socialnih stiskah in zahteve po uravnoteženem mestnem razvoju. Na področju oskrbe starostnikov, izobraževanja in kulture mesto že zdaj kakovostno opravlja številne funkcije slabo delujoče države.«

No, kdor malo bolje pozna razmere v Ljubljani in delovanja Zorana Jankovića, se bo ob tem zapisu držal za glavo ali pa krohotal na ves glas. Predvsem glede tega, da je »prepričana, da bo v prihodnjem mandatu slišal tudi glasove mladih pred vrati predragih stanovanj, družin v socialnih stiskah in zahteve po uravnoteženem mestnem razvoju«. No, kako Janković (in seveda njegovi botri) skrbi za socialno ogrožene, že vemo – vsaj v primeru farmacevtke. In ko Rajglova omenja »slabo delujočo državo«, je očitno spet spregledala, da država deluje slabo prav zaradi istih botrov, ki iz ozadja podpirajo tudi Jankovića, zato je njena izjava sprenevedava do fundamenta.

Je pa pomenljivo, da je Rajglova v kontekstu omenila tudi duhovnike, torej poklicne skupine, ki jih intimno sicer odklanja, saj ima hud odpor do katoliške Cerkve in krščanstva nasploh. A ko hudič v sili muhe žre in ko si »Zoki« nabira podporo tudi med »politično korektnimi« duhovniki (trenutnega evangeličanskega škofa pustimo ob strani, saj je znano, da je le izvrševalec Kučanovih direktiv), takrat popusti tudi ta zavora.

Zadnje novice

Sorodne vsebine