2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Svetovni rekorder Tomašič vabi vse podpornike Nove24TV na druženje v Lenart: Dogodek, ki ga ne gre zamuditi, vljudno vabljeni!

Piše:: T. B. (Nova24TV.si)

Po napornih več kot 73 urah vodenja pogovorne oddaje in uradnem priznanju, da je Nova24 novi svetovni rekorder, zapisan v Guinessovo knjigo rekordov, se voditelj Boris Tomašič vrača k vodenju vaše najljubše oddaje Kdo vam laže. Kot je dejal uvodoma, je bila to “izjemna izkušnja” in zahvala za to zmago gre vsem, čisto vsem, ki so sodelovali ali na kakršen koli drug način prispevali k temu svetovnemu uspehu.

Ker so o uspehu Nove24TV osrednji mediji molčali, medtem ko so o tem poročali celo tuji mediji, voditelj Boris Tomašič meni, da to “veliko pove o njih in razkriva njihov pravi obraz”. “A mi gremo naprej, mi gremo s to energijo, ki smo jo dosegli, s to širino, ki smo jo pokazali, tako z vsebino in izborom gostov, mi gremo naprej,” je dejal in ob tej priložnosti pozval vse podpornike Nove24TV na veliki dogodek in druženje v Lenart, na hipodrom v soboto, 7. oktobra.

Tomašič je po uvodu želel komentirati najbolj aktualno in perečo temo zadnjih dni, in sicer domnevno sporna dejanja ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik, vendar ga je pri tem zmotil telefonski klic. Poklical ga je namreč predsednik vlade Robert Golob. Ne boste verjeli, kaj mu je dejal, in tudi, kaj je premier obljubil v tem telefonskem pogovoru! Po klicu je Tomašič nadaljeval o Hovnikovi, ki se kljub predstavljenim dejstvom v osrednjih medijih še kar izgovarja, da “ni storila nič nezakonitega, nič takega, kar bi zahtevalo njen odstop, kvečjemu dodatna pojasnila, ki bi razblinila dvome o njenem netransparentnem delovanju”.

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik (Foto: STA)

Tomašič spomni, da ministrica govori, da je podjetju, ki je bilo v lasti njene prijateljice, zdaj v lasti njene mame, nakazala 300 tisoč evrov, kar se ministrici ne zdi “nič takega“, ker “komu bo pa dala 300 tisoč evrov, če ne svoji prijateljici”, se je pošalil voditelj, ki je pripomnil še “to, da vi nimate za položnice, pa da nimate v trgovini za kupit, to nima veze”. Medtem ko bi v vsaki normalni in demokratični državi zaradi takih zadev minister odstopil, tega ministrica ne bo storila, “ne bo razveljavila razpisa in ne bo odstopila”. Ministrica je zatrdila, da jo premier Robert Golob pri tem podpira, pa vendar se spomnimo, da je Golob podpiral tudi nekdanjega ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, ki je tudi v osrednjih medijih samozavestno izjavljal, da ima podporo vlade in premierja. “No, potem pa mu je sam Golob napisal odstopno izjavo,” pripomni voditelj.

Predsednik vlade Robert Golob in nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan (Foto: STA)

Tomašič: In kam gre ta denar, ki vam ga država jemlje?

“Zdaj so vam nabili nekaj za obvezno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, pa nekaj za dolgotrajno oskrbo, zdaj nazadnje pa še za solidarnostni prispevek,” je izpostavil Tomašič in v nadaljevanju prebral enega od razpisov, ki spada pod ministrico Ajanović Hovnik “Javni razpis za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij s področja enakosti žensk in moških”, ki bi spodbujal lažje usklajevanje med poklicnim in zasebnim življenjem.  Da bi še dodatno poudaril, kako absurden razpis je to z vidika razumnega in zdravega razmišljanja, je Tomašič prebral še nekaj vrstic in dodal “in za to dobiš 10 tisoč evrov in ta je še poceni razpis”.

Da pa bi dobili 300 tisoč evrov, bi se morali prijaviti na razpis “Za krepitev državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij na tem področju”, “reci in piši, za to so dali 10 milijonov evrov“, pri čemer je Tomašič prebral namen razpisa, ki je, če povzamemo, povrnitev zaupanja v državne institucije oziroma prizadevanje, da nevladne organizacije dobijo še več moči, kot je imajo. “30 strani razpisa, 10 milijonov evrov, mama ministrice Hovnikove je dobila 300 tisoč evrov, to je 30 let trdega dela povprečnega delavca!” je opozoril Tomašič in naštel vrtoglave zneske, namenjene nevladnikom, pri čemer niti eden ne znaša manj kot nekaj desettisoč evrov.

Foto: STA

Zakaj bi razveljavila razpis, s katerim nima nič?
“10 milijonov, mi pa delovne sobote in 0,3 odstotka od dohodnine,
” je opozoril Tomašič in sarkastično pripomnil, da pa bi se “morda lahko šli ukvarjat s krepitvijo državljanskih pravic in opolnomočenjem nevladnih organizacij“. Dejstvo je, da je ministrica odločala o tem, kdo bo dobil finančna sredstva, in dobila jih je njena prijateljica in njena mama, čeprav ministrica trdi, da z “razpisom in potekom, ocenjevanjem vlog ni imela nič“, kar je precej neverjetno, saj je potem kasneje dejala, da bi razpis razveljavila, toda “zakaj in kako bi ministrica razveljavila razpis, s katerim nima nič”? je ob tem postavil vprašanje na mestu voditelj, ki je bil kritičen do vladne razsipnosti z davkoplačevalskim denarjem. Spomnimo, da se je afera ministrice razkrila po njeni t. i. službeni poti v ZDA, na katero je vzela s seboj štiri kolegice in celo svojega moža. Zapravila je 33 tisoč evrov, čeprav je Golob trdil, da je njena pot stala le 6 tisoč evrov, “če je teh 33 tisoč evrov največji problem, smo najsrečnejša država, ampak ni tako, to je najmanjši problem”, je komentiral Tomašič in se skliceval na vse druge milijone, podeljene NVO, podražitve cen hrane, goriva, naraščajoče inflacije itd.

Foto: Pixabay

Ob zaključku oddaje je volivce Gibanja Svobode pozval, naj znova razmislijo o tem, koga so volili, in oddajo zaključil z vnovičnim povabilom na velik dogodek oziroma druženje na Hipodromu Polana v Lenartu v Slovenskih Goricah, “pripravili smo čudovit program, z nami bodo od original Štajercev do Zdravka PergerjaToneta Kuntnerja, Ule Ložar, res res, super program bo“, je dejal Tomašič, ki je povedal, da bo v Lenartu dogodek, ki ga ne gre zamuditi, zato vljudno vabljeni!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine