11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Svetniki MOL bodo zaradi gradnje kanala C0 vložili zahtevo za sklic izredne seje Ljubljanskega Mestnega sveta

Piše: C. R. 

Svetniki MOL bodo zaradi izgradnje kanala C0 vložili zahtevo za sklic izredne seje Mestnega sveta. Njihovo sporočilo za javnost si lahko preberete v nadaljevanju. 

“Mestne svetnice in svetniki smo pripravili gradivo in zbrali podpise za sklic izredne seje Mestnega sveta MOL zaradi zaščite pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika. Menimo, da je nujna razprava o tej pereči problematiki kot tudi sprejetje naslednjih sklepov:

1. Mestni svet MOL zahteva, da župan v okviru svojih pristojnosti takoj zagotovi spoštovanje ustavne pravice do čiste pitne vode in zaščito neodtujljive pravice do zasebne lastnine.

2. MOL naj pristopi k alternativni rešitvi izvedbe kanala C0 po obstoječi trasi ob Celovški cesti, ki leži na ožjem območju z manj strogim vodovarstvenim režimom oziroma pristopi k izdelavi načrta za izgradnjo manjših samostojnih čistilnih naprav na Brodu, Medvodah in Vodicah.

3. MOL uskladi spremembo projekta tako, da se ohranijo evropska sredstva.

4. MOL naj takoj ustavi vsa gradbena dela na delu trase kanala C0 in s tem ne povzroča dodatnih stroškov ter zagotovi pripravo neodvisnih študij ogroženosti pitne vode zaradi kanala C0.

5. Mestni svet Ljubljana odločno obsoja uporabo fizičnega nasilja nad lastniki zemljišč na trasi kanala C0.

Zahtevo za sklic skupaj z gradivom in podpisi bomo vložili jutri, 23. januarja.

 

V imenu podpisnikov:

Igor Horvat, vodja Svetniškega kluba SDS MOL”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine