10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Svetlana Makarovič ne izobeša slovenske zastave, ker ne spoštuje Slovenije – spoštuje pa rdečo zvezdo in zabeljeno pokojnino, ki se vsak mesec priliva na njen TRR!

Žalostno je, da slovenska nacionalna televizija RTV Slovenija, ki se financira na račun slovenskih davkoplačevalcev, promovira nekdaj priljubljeno otroško pisateljico Svetlano Makarovič, ki je izrazito sovražna do slovenske države. V oddaji Studio City z Marcelom Štefančičem jr. je jasno in glasno povedala, da ji tudi na kraj pameti ne pride, da bi izobesila slovensko zastavo, ker države Slovenije ne spoštuje. Njene izjave niti ne presenečajo, glede na to, da komunistom samostojna Slovenija nikoli ni predstavljala intimne opcije, zato se do nje obnašajo tako mačehovsko. 

Svetlana Makarovič je svoje sovraštvo do države izrazito izrazila, ko jo je Marcel Štefančič jr. pred prvim majem povprašal: “Smo sredi praznovanj. Ste izobesili zastavo?” Odgovorila je, da ji na kraj pameti ne pride, da bi izobesila slovensko zastavo. “Mogoče jo bom kdaj izobesila, če bom dočakala, ko bom začela to državo Slovenijo spoštovati. Zaenkrat je ne spoštujem.” Slednje Makarovičeva namreč ne spoštuje zaradi kraje in kupčije z Vatikanom, odprtih vrat klerofašizmu, izbrisanih ter morilske rezilne žice na mejah, ki jo spominja na nacistične čase.

Makarovičeva je bolj kot slovenski državi naklonjena simbolu rdeče zvezde, čeprav je slovenska država ta, ki ji financira lagoden način življenja. Je prejemnica kulturniške pokojnine in prejema kar 1.809,48 evra mesečne pokojnine. Na račun davkoplačevalcev zastonj biva v prestižnem domu za starejše občane v Trnovem, medtem ko se mora veliko slovenskih upokojencev preživljati s pokojnino, nižjo od 500 evrov.

Zavrnila Prešernovo nagrado, toda ni zavrnila bogate rente
Sicer je res, da je Makarovičeva leta 2000 zavrnila Prešernovo nagrado, za katero je bila nominirana, toda ni zavrnila kulturniške pokojnine. “Načelna” Makarovičeva je namreč nagrado navidezno zavrnila, dejansko pa jo je sprejela, saj drugače ne bi prejemala dodatka iz tega naslova. Makarovičevi je šlo zelo v nos, ko je Janševa druga vlada zaradi težke ekonomske in finančne krize najbolj oklestila privilegirane pokojnine, ki ne temeljijo na vplačanih prispevkih v pokojninsko blagajno, temveč so privilegiji, ki jih oblastna elita deli na podlagi političnih kriterijev. Ko je ostala brez 350 evrov, je v javnosti pričela z blatenjem in osebnimi napadi na tedanjega predsednika vlade Janšo. Njene mokre sanje, v katere vpleta Janšo, pa ne ponehajo niti danes, saj ga, ko ga le lahko, oblati.

Splošno znano je, da se Makarovičeva ne zna obnašati kulturno, saj kletvica izreka, ko je to le mogoče, a je to seveda ne ovira pri prejemanju kulturniške pokojnine. Žalostno pa je, da se denar davkoplačevalk in davkoplačevalcev namenja za pokojnino osebi, ki države sploh ne ceni. Če se ji tako toži po jugonostalgičnih časih, simbolu rdeče zvezde, da kar ne zdrži brez vsakoletnega prirejanja prireditve Nosil bom rdečo zvezdo, potem pa naj načelno zavrne vse, kar ji naša država nudi, pa naj ji pokojnino nakazuje Jugoslavija, če resnično verjame v njen obstoj v 21. stoletju. Lahko pa smo prepričani, da če bi si takšno obnašanje privoščil desničar, bi bil vsekakor deležen pogroma, v primeru, ko pa si to privošči levičar, problema ni. Trava je zelena in rožice cvetijo. Rdeče seveda.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine