9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Strela na Veliki planini udarila v štiri osebe

Okoli 14. ure je v pastirskem naselju na Veliki planini strela udarila v skalo pri Škofovi bajti, v neposredno bližino skupine štirih oseb. Tri so bile poškodovane, ena pa vidnih poškodb naj ne bi imela, kažejo prvi podatki policistov. Vse pa so odpeljali v ljubljanski klinični center. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so jih okoli 14. ure obvestili, da naj bi bile ob udaru strele poškodovane štiri osebe. Posredovali so pripadniki Gorske reševalne službe, reševalci in gasilci, prav tako je bil aktiviran helikopter nujne medicinske pomoči.

Portal Kamnik.info poroča, da bi se udar strele lahko končal tudi nadvse tragično, saj je enega izmed poškodovanih rešila zgolj takojšnja pomoč z oživljanjem, ki jo je najhuje poškodovanemu nudil švedski zdravnik oz. turist, ki se je v tistem trenutku nahajal v neposredni bližini. Eden od četverice, ki je bila v bližini, naj bi jo odnesel brez večjih poškodb, dva pa s poškodbami ter tudi ožganimi oblačili.

Popoldne je sicer neurje zajelo večji del Slovenije, zaradi česar so imeli gasilci kar nekaj dela tudi s podrtimi drevesi, ki so padala na osebna vozila ali ovirala promet na cestah. Težave je povzročala tudi meteorna voda, ki je zalila več kletnih prostorov, med drugim tudi prostore nakupovalnega centra Tuš v Ljutomeru.

Ponekod je veter odkrival strehe stanovanjskih objektov, na nekaj hišah predvsem v Novem mestu pa je podrto drevo razbilo strešnike in povzročilo luknjo v strehi. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so strehe zasilno prekrili, je zapisano v poročilu centra za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine