-0.5 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Stranka SDS po volitvah množično pridobiva nove člane

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Beležimo množične vstope v SDS. Pridružite se nam tudi Vi. Skupaj zmoremo več. Slovenija Vas potrebuje,” je Janez Janša povabil v stranko SDS nove člane. Veliko je dobrih razlogov za članstvo v stranki, med drugim vsak član prispeva svoj delež k pravičnejši in odgovornejši družbi, sodeluje pri delu lokalnega odbora in oblikovanju politik in programa stranke. SDS bo še naprej združevala posameznike, ki živijo od lastnega dela ter dobrega gospodarjenja, in v političnem življenju zastopala njihove interese.

Po državnozborskih volitvah, ki so jih v veliki meri odločili neobjektivni večinski mediji, so mnogi pokazali nestrinjanje in pristopili v stranko SDS. Predsednik stranke Janez Janša je namreč sporočil, da beležijo množične vstope, obenem pa povabil tudi ostale, ki podpirajo vrednote stranke SDS, pa še niso včlanjeni. “Stranka SDS se je vedno borila ZA Slovenijo, zato sprejema vsak rezultat in gre naprej,” je po volitvah poudaril predsednik stranke SDS, ki je kljub porazu na volitvah povečala število mandatov. “Vse bo v redu, le vsak naj sam sebe iskreno vpraša, ali je res naredil vse, kar zmore,” je še dejal Janša.

SDS si kot naslednica slovenske pomladi prizadeva, da bi upravljanje države potekalo skladno z vrednotami tega obdobja, ki je Slovence združilo v skupnih naporih za boljši jutri. Ključni cilj SDS je ustvarjanje nove kakovosti življenja, več demokracije, spoštovanja človekovih pravic in medsebojnega spoštovanja, gospodarske učinkovitosti, solidarnosti in svobode. Tu seveda ne gre za svobodo, ki jo promovira Robert Golob, za njegovo svobodo so – kot sam napoveduje –  značilni visoki davki, nižje plače in odvzem vseh ugodnosti, ki jih je državljankam in državljanom Slovenije nudila vlada Janeza Janše. SDS se med drugim zavzema za družbo svobodnih in dejavnih posameznikov, ki sprejema in ščiti delovanje prostega trga, hkrati pa lajša njegove socialne posledice.

Ne pustimo si vzeti, kar smo gradili zadnji dve leti
programu stranke SDS je med drugim poudarjeno, da je slovenski razvojni izziv mogoče uresničiti le, če bodo ustvarjalni potenciali naroda izkoriščeni v celoti in če bo lahko vsak član družbe prispeval po svojih močeh in hotenju. “Da bi to dosegli, potrebujemo nekaj, čemur so naši predniki rekli zedinjena Slovenija. Ta pojem vsebuje tiste elemente, ki lahko narod povežejo s ciljem skupnega napredka in ki presegajo politične, državne in zemljepisne meje,” je zapisano in hkrati pojasnjeno, da ti elementi obsegajo tako spoznavanje in zavedanje lastnih korenin, popravo krivic in spravo ter priznanje preteklosti kot skupne dediščine kot tudi zavest o skupni prihodnosti, nadaljnji demokratizaciji in razvoju.

Razvoj, kot ga razume SDS, vključuje več razsežnosti: od človeške in kulturne do politične ter gospodarske. Stranka SDS zagovarja stališče, naj slovensko gospodarstvo z uspešnim poslovanjem omogoča blaginjo in visoko kakovost življenja vsem državljanom skladno z njihovim delom, znanjem, ustvarjalnostjo in podjetništvom, hkrati pa se zavzema za upoštevanje medgeneracijske solidarnosti in medgeneracijske pravičnosti.

Temeljni kriterij demokratične in socialno pravične družbe je dostojanstvo posameznika
“Slovenski demokrati se zavzemajo za socialno pravično družbo, katere temelj je konkurenčno gospodarstvo, ki hkrati omogoča solidarnost med ljudmi, med generacijami, med regijami in državami. Vsi smo odgovorni za to, da ustvarjamo družbo blaginje, ki je naš temeljni cilj. Družbo blaginje lahko ustvarjamo tudi na podlagi partnerstva med javno in zasebno sfero, s čimer kvalitativno nadgrajujemo klasični model socialne države.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine