22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Stranka Naša dežela Aleksandre Pivec s 1500 zbranimi podpisi vstopa v volilno tekmo

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

“1500 podpisov podpore državljank in državljanov v 24 urah je dokaz, da si Slovenija resnično želi sprememb,” je javnosti sporočila predsednica stranke Naša dežela Aleksandra Pivec, s tem pa najavila svoj vstop v volilno tekmo in ob tem dodala, da bo stranka z volilnim programom nagovarjala predvsem ranljive skupine.

Aleksandra Pivec je na novinarski konferenci javnosti sporočila, da vstopa v volilno tekmo, ob čemer je izrazila zadovoljstvo, da jim je le v nekaj urah uspelo zbrati 1500 podpisov. V stranki Naša dežela so prepričani, da je velika podpora kazalec njihove dobre organiziranosti glede na dejstvo, da stranko Naša dežela gradijo že več kot leto dni. V tem času so po njenih besedah vzpostavili močno terensko mrežo z več kot 2500 člani stranke in več kot sto lokalnimi odbori. Politična stranka lahko sicer vloži listo kandidatov v posamezni volilni enoti s podpisi najmanj 100 volivcev.

Naša dežela z močnim vsebinskim programom
Predsednica stranke je poudarila, da v predvolilno tekmo vstopajo z močnim vsebinskim programom, med najpomembnejšimi vrednotami stranke pa je poudarila spoštovanje drugačnosti, kot ključne cilje pa izpostavila iskanje kompromisnih rešitev in pogledov na vsebinska vprašanja ter učinkovit izhod iz covidne krize na vseh področjih.

Naša dežela Aleksandre Pivec (foto: Twitter)

Odprti so za sodelovanje z ostalimi
“Ne želimo biti del predvolilnih bojev med različnimi ideološkimi polji, želimo se pogovarjati z vsemi, želimo iskati skupne vsebinske rešitve, za številne odgovore na odprta vprašanja, za katere vemo, da v naši družbi so odprta, da pa se v duhu političnih konfliktov trenutno nismo zmožni osredotočiti nanje, še manj pa iskati odgovore, ki so zelo pomembni za ljudi, ki jih na terenu čakajo,” je povedala Pivčeva in ob tem še spomnila, da je epidemija covida še dodatno razgalila ranljivost nekaterih področij, med drugim zdravstva, sociale, gospodarstva, pa tudi razvoja podeželja in kmetijstva.

Posebna pozornost bo namenjena ranljivim skupinam
V predvolilnem času bo stranka posebno pozornost posvetila ranljivim skupinam, med katerimi je predsednica stranke poleg kmetov in upokojencev izpostavila tudi mlade, poleg tega pa si želijo tudi čim večjega vstopa žensk v politiko, zato se bodo posvetili tudi njim.

Dokončne odločitve o kraju kandidiranja še ni sprejela, potrdila pa je, da ne bo na Ptuju. Podpise volivcev bodo zbirali do 24. marca, ko bodo vložili tudi kandidatno listo, dodala pa je tudi, da imajo kandidate v vseh 88 volilnih okrajih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine