23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Strah pred resnico: Zaradi preiskave procesov proti Kanglerju se bodo levičarji kar preko organa Sveta Evrope, ki mu je predsedoval tudi Drago Kos, spravili nad državni svet!

Zaradi političnega pregona Kanglerja je Državni svet RS v začetku junija sprejel zahtevo za odreditev parlamentarne preiskave morebitne politične odgovornosti. A to je levičarje tako zmotilo, da se bodo zdaj, kot je na Twitterju zagrozil predsednik podmladka SD in politični funkcionar na ministrstvu za pravosodje Andrej Omerzel, nad državni svet spravili kar z GRECO-m, telesom Sveta Evrope za monitoring korupcije. Temu telesu je v preteklosti predsedoval tudi Drago Kos, znan iz svojih vlog v aferah Depala vas, Holmec, Patria, KPK in NLB. Kot smo že poročali, ta organizacija zadnje čase na različnih področjih razburja s svojim vsiljevanjem levičarke agende, med drugim državam priporoča in svetuje, kako naj omejujejo svobodo izražanja.

Državni svet je na svoji 19. redni seji 12. junija sprejel zahtevo za uvedbo parlamentarne preiskave o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pripravi in izvedbi političnega in kazenskega pregona zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki je tudi sam državni svetnik, in drugih primerov zaradi suma, da so bile Kanglerju in drugim kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Prav tako bodo ugotavljali domnevno nezakonito upravljanje in vodenje določenih evidenc policije. Odločitev je tako močno razburila pravosodje, da je vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc v pismu državnemu svetu zapisal, da ta krši načelo delitve oblasti in tako posega v samostojnost dela državnih tožilcev.

Gre za pobudo, ki je državnemu svetu dodeljena z ustavo

Predsednik DS Alojz Kovšca je Ferlincu takrat odgovoril, da gre za povsem normalno, etično in zakonito pobudo, ki je državnemu svetu dodeljena z ustavo in se z njo želi zgolj in izključno preveriti politično odgovornost javnih nosilcev, na katere je očitno padla resna senca dvoma o njihovi nepristranskosti in profesionalnosti: “V državnem svetu si želimo vzpostaviti inštrument, ki bo ščitil vladavino prava in bo lahko pristojnostim primerno ukrepal v primeru morebitne potrditve zlorabe pooblastil. Bilo je dovolj časa, da se to uredi znotraj posameznih inštitucij pregona. Zdaj državni svet s to zahtevo ponuja možnost, da se znotraj parlamentarne preiskave ugotovi, ali res prihaja do vpliva politike na pravosodje, saj kažejo na to številni sumi, in da se z razjasnitvijo ozadja pravosodje obrani pred temi vse glasnejšimi kritikami.”

Alojz Kovšca (Foto: STA)

Omerzel kar prek Twitterja Kovšci grozi s Svetom Evrope

Očitno gre neodvisnost delovanja državnega sveta levičarjem tako zelo v nos, da se bodo zdaj nad to institucijo spravili celo s Svetom Evrope. Kot je prek Twitterja zagrozil predsednik Mladega foruma Socialnih demokratov Andrej Omerzel, bo očitke zdaj preverjal GRECO (Skupina držav proti korupciji), telo za monitoring korupcije Sveta Evrope: “Hmm. GRECO bo izvedel urgentno ad hoc evalvacijo upoštevanja razdelitve vej oblasti v Sloveniji, zaradi preiskovalne komisije @DrzavniSvet v primeru Kangler. Gospod @AlojzKovsca verjetno še vedno ne vidi zadeve kot sporne, ali pač.” Pri tem je povsem možno, da gre za posredovanje grožnje z višjih ravni globoke države, Omerzel je bil namreč že opažen med sestankovanjem s šefom Foruma 21 Milanom Kučanom. A v vsakem primeru gre za še enega izmed dokazov, kako je slovensko sodstvo povsem v rokah globoke države.

 

Hmm. GRECO bo izvedel urgentno ad hoc evalvacijo upoštevanja razdelitve vej oblasti v Sloveniji, zaradi preiskovalne komisije @DrzavniSvet v primeru Kangler. Gospod @AlojzKovsca verjetno še vedno ne vidi zadeve kot sporne, ali pač ?

 

Predsednik državnega sveta Kovšca se groženj ne boji

Omerzelu je prek Twitterja že odgovoril Kovšca, ki je zapisal, da se groženj ne boji: “Gospod Kovšca in državni svet smo predlagali uvedbo parlamentarne preiskave v zadevi javnega pomena prav zaradi utemeljenega suma vpletanja politike v sodno vejo oblasti. GRECO bo dobil ustrezne dokaze. Grožnje me pa ne skrbijo. Saj veste, kdo vpije ‘Primite tatu!’, a ne?”

Državni svet se zaradi preiskave v teh dneh sicer sooča celo s pozivi k njegovi ukinitvi. Takšen je na primer primer uporabnika Twitterja, ki piše pod uporabniškim imenom “pengovsky”, ki ga je razjezila izjava Kovšce, da nimamo demokracije.

A levičarjem demokracija ni preveč blizu, tudi Omerzel tega ne skriva. Je namreč znan po svojem oboževanju množičnega morilca in jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita. To pa še ni vse. Omerzel se redno sestaja tudi z Milanom Kučanom in izvršuje njegove ukaze, kar smo v preteklosti že dokazali, saj so ju fotografi ujeli na skupnem pogovoru.

Svet Evrope je trdnjava levičarjev

In zakaj levičarji grozijo državnemu svetu prav s telesom Sveta Evrope? Ker je ta organizacija že nekaj časa trdnjava levičarjev. Vodi jo namreč generalni sekretar Thorbjørn Jagland, nekdanji norveški premier, ki se je na položaju zaradi nesposobnosti obdržal manj kot eno leto in prihaja iz vrst radikalnih laburistov, znan pa je tudi po svoji servilnosti do ruskega predsednika Vladimirja Putina. V njem kot direktor direktorata za demokratično participacijo deluje tudi predstavnik kaviar levice Matjaž Gruden, o čigar delu smo že poročali. Svet Evrope je prav tako izdal priročnik Zmoremo, kjer mladino spodbujajo k ovajanju “sovražnega govora” policiji, soavtorica pa je kar simpatizerka skrajne Levice Nina Perger. Tudi v svojem zadnjem poročilu glede Slovenije Evropska komisija za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) Sveta Evrope poročanje Nova24TV in Demokracije označi kot islamofobno, nezaslišan poziv Marjana Šarca državnim podjetjem k prenehanju oglaševanja pa skoraj pohvali in obsedenost Domna Saviča označi kar kot “javno kritiko”: “Oglaševanje državnih podjetij v takšnih medijih je bilo predmet javne kritike, zato je predsednik vlade moral pozvati k opustitvi te prakse.” Tudi GRECO, ki ga bodo zdaj uporabili v boju proti demokratičnim institucijam, je v preteklosti nudil prostor predstavnikom slovenskega režima. V preteklosti mu je namreč predsedoval Drago Kos, ki s svojim spornim delovanjem že dlje časa razburja, predsednik opozicijske Slovenske demokratske stranke Janez Janša pa ga je opisal kot “kreatorja večine kriminalnih spletk po naročilu Murgel”.

J. Ž.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine