7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Ste videli, kaj je o evroposlanki Tanji Fajon zapisal beograjski medij B92? Očita ji celo antisemitizem!

Eden največjih srbskih medijskih konglomeratov B92 se je v izjemno kritičnem zapisu lotil voditeljice slovenskih Socialnih demokratov Tanje Fajon, kateri očita, da je v resnici bruseljska milijonarka in antisemitka, ki deluje v vili, ki je pripadala v Auschwitzu umorjeni judovski družini Moskovič. Silovit napad na Fajonovo je še toliko bolj presenetljiv, saj je B92 pregovorno levičarska radiotelevizijska postaja, katere ciljna publika so zlasti liberalci in mladi. V 90. letih je bil B92 eden redkih, ki si je upal kritično poročati o režimu Slobodana Miloševića, zaradi česar je bilo njihovo delovanje tudi večkrat prepovedano.

 

“Luksuzno nepremičnino na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani je Feliks Moskovič, lastnik enega od največjih trgovinskih podjetih v tedanji Dravski banovini, zgradil za svojo družino; soprogo Klaro, hčerko Vesno in sina Julija. Nikoli niso mogli v njej tudi uživati, saj so jih nacisti odpeljali v koncentracijsko aborišče v Auschwitzu,” piše srbski mediji velikan B92.

Kot navaja spletni portal omenjene beograjske radiotelevizije, je častitljiva judovska družina umrla v taborišču. “Zdaj pa je tam sedež stranke slovenskih socialdemokratov, katere predsednica je Tanja Fajon. Čeprav je Judovska skupnost Slovenije omenila možnost, da bi ji Moškovićevo vilo vrnili, Tanja Fajon in njeni socialdemokrati ne razmišljajo o tem,” dodajajo pri B92. “SD se razglaša za lastnika vile, saj da so do nje prišli z menjalno pogodbo za premoženje Zveze komunistov Slovenije, katere legalni nasledniki so seveda Socialni demokrati.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine