13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Ste vedeli? – Golob pospešeno gradi represivni aparat za tajne operacije in zatiranje temeljnih svoboščin!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Iz zanesljivih vladnih virov smo izvedeli, da Golobova vlada pospešeno gradi na projektu posebne enote za varovanje Roberta Goloba, prav tako je v delu skupina za pregon sovražnega govora, ki bi delovala znotraj policije in bi nadzorovala politično konkurenco. V ozadju teh norih idej pa naj bi stal Golobov neformalni svetovalec za varnost Miloš Njegoslav Milović. 

Koga se boji premier Robert Golob, se nam poraja vprašanje ob informacijah, da njegova vlada pospešeno gradi represivni aparat za zatiranje svobode govora, nato pa še posebno skupino za osebno varovanje?

Portal Požareport je že pred slabima dvema mesecema poročal, da naj bi Miloš Njegoslav Milović, nekdanji policijski specialec, danes podjetnik iz Kamnika in Golobov neuradni svetovalec za varnost, pripravljal svojo paraobveščevalno enoto, sestavljeno tudi iz pripadnikov policije. Šlo naj bi za tako imenovane “vodovodarje”, za različne tajne operacije, sestavljeno tudi iz pripadnikov Centra za varovanje in zaščito pri generalni policijski upravi. Center za varovanje in zaščito sicer varuje Goloba in druge slovenske politike, ki jim – zaradi funkcije – pripada posebno policijsko varovanje. Sedaj nam je več virov iz vladnih soban potrdilo, da je prav na priporočilo Milovića v delu posebna enota za osebno varovanje premierja Goloba. Ta naj bi bila sestavljena iz 15 ljudi.

Miloš Njegoslav Milović – Negola in Tanja Fajon, predsednica SD in ministrica za zunanje zadeve, pred dvema letoma na jadranju po Jadranu. To je sicer edina znana in javno dostopna fotografija tega nekdanjega policijskega specialca in podjetnika.

Viri pravijo, da naj bi Milović, ki ga kličejo tudi “Negola”, po dogovoru z Bojanom Omanom, vodjo CVZ, izbral šefa (p)osebne varnosti Roberta Goloba in potem še ostale policiste – varnostnike. In vsaj nekatere od teh naj bi Milović nagovarjal, ali so pripravljeni tudi na kakšne dodatne posle, kjer so potrebne specialne veščine, kakor v prostem času. Ko naj bi Milović želel med svoje vodovodarje vključiti tudi Sovo, pa naj bi ga zavrnil sedanji vršilec dolžnosti direktorja Sove Joško Kadivnik, ki ga je na to funkcijo 2. junija letos imenovala Golobova vlada. Kadivnik naj bi Milovića zavrnil zato, ker je karierni obveščevalec in se menda ne želi politično opredeliti ter vmešavati v politično-obveščevalne paraoperacije.

 

Miloš Njegoslav Milović morda ni najbolj poznano ime širši slovenski javnosti, so pa zanj že slišali poznavalci slovensko politične scene, saj je eden večjih akterjev v ozadju “globoke države”. O nekdanjem policijskem specialcu, šefu varnosti pokojnega Janeza Drnovška, in tudi zaupniku Aleksandra Čeferina, ki je prestopil k Zoranu Jankoviću, za katerega naj bi še danes opravljal določena “umazana” dela, smo v preteklosti že pisali, in sicer tudi v zadevi s financiranjem uporniških protestov, ki jih je organiziral vodja stranke Resni.ca Zoran Stevanović. Milović naj bi se danes uradno predstavljal kot podjetnik iz Kamnika (Katzenberg), vse pa deluje pod krovnim podjetjem VPS svetovanje, d. o. o., ki je leta 2020 – po javno dostopnih podatkih, zabeležilo dobrih 418 tisoč evrov prihodkov.

 

Poleg tega je v nastajanju še skupina za pregon sovražnega govora, ki bi, pozor, delovala kot enota znotraj policije. Vse to pa je seveda krinka za pregon politične konkurence in zelo nevarna zadeva, kar bi moralo zaskrbeti slehernega državljana. Podobne skupine za boj proti sovražnemu govoru in celo zanikovalcem podnebnih sprememb že obstajajo v Kanadi in Franciji, imajo pa bistveno večja pooblastila kot običajna policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine