24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Ste presenečeni? Teroristični napadalec iz Strasbourga je pred svojim zločinskim dejanjem prisegel zvestobo Islamski državi, Macronov notranji minister pa je to tajil!

Moški, ki je 11. decembra na božičnem sejmu v Strasbourgu ubil pet, ranil pa 11 ljudi, je v videu prisegel zvestobo džihadistični skupini Islamska država, je danes povedal sodni vir. Video so našli na USB ključku napadalca, 29-letnega Cherifa Chekatta, ki ga je po dvodnevnem iskanju v mestu ubila policija.

 

Po napadu je Islamska država sporočila, da je bil Chekatt “eden njihovih borcev”, kar pa je francoski notranji minister Christophe Castaner zavrnil.

Chekattov oče Abdelkrim je povedal, da je njegov sin menil, da se IS bori za pravično stvar. Sam pa mu je vedno govoril, da gre za kriminalce, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Štiri od petih smrtnih žrtev so bili tujci, rojeni v tujini. Chekatt je ubil tajskega turista, francosko-afganistanskega lastnika garaže, italijanskega novinarja in Poljaka, ki je živel v Strasbourgu že 20 let. Med smrtnimi žrtvami je bil tudi 61-letni Francoz, ki se je ravno upokojil. Ustrelil ga je v glavo, ko je stopil iz restavracije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine