21.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Ste prepričani, da “koalicija ustavnega loka” dela za skupno dobro? Četverica, ki ponuja JPD za mandatarja, včeraj proti podaljšanju turističnih bonov, brezplačnemu cepljenju proti gripi in hitri obravnavi pacientov!

Veseli me, da smo v državnem zboru sprejeli peti protikoronski paket! Hvala ministru Janezu Cigler Kralju za trud, ki bo pomagal slovenskemu gospodarstvu, kmetu in slehernemu državljanu. Na žalost v opoziciji vidijo le boj za oblast!,” je preko družabnega omrežja Twitter kritično izpostavil poslanec Andrej Černigoj iz koalicijske stranke NSi. Poslanci iz strank SD, LMŠ, Levica in SAB so namreč glasovali proti hitri obravnavi pacientov, ki nedopustno dolgo čakajo na poseg, brezplačnemu cepljenju proti sezonski gripi in proti možnosti za podaljšanje turističnih bonov do konca leta 2021. 

 

Težko je razumeti, kako so lahko poslanci opozicije, ki imajo polna usta skrbi za dobrobit ljudi, glasovali proti zakonskemu paketu PKP5, ki v ospredje postavlja predvsem ohranitev delovnih mest, nagrajevanje najbolj obremenjenih, ki skrbijo za starejše, zdravstvenih delavcev, reševanje stisk samozaposlenih preko temeljnega mesečnega dohodka v višini 1100 eur, ter stisk mikro podjetij, ki se jim zagotavlja delno povračilo dohodka.

Glede na to, da se v Sloveniji tako kot drugod po Evropi, število okužb pospešeno povečuje, je logično, da je nujna podaljšava že veljavnih in nujno potrebnih ukrepov s ciljem, da se v čim večji meri ublaži posledice covida-19. Podjetja bodo lahko še vsaj do konca tega leta koristila subvencioniranje čakanja na delo na domu, država bo namreč še najprej krila plače za delavce v karanteni. Zakonski paket med drugim rešuje tudi stisko družin, kjer so otroci v karanteni. Namreč če je otroku izdana karantena, potem mora starš paziti nanj. Na podlagi zakona pa je starš upravičen do 80 odstotkov nadomestila plače, kar je precej bolje kot prej, ko je bilo nadomestilo le 50 odstotno.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine