13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Starši, pozor! Če ima vaša hčerka kitke, potem ste zagotovo nacisti. To piše v levičarski brošuri o prepoznavanju nacistov po videzu njihovih otrok!

V Nemčiji so za učitelje izdali posebno brošuro. Nič posebnega, bi lahko rekli, če ne bi bila v knjižici navodila, kako prepoznati nacistične starše otrok. Tako piše, da je eden od znakov, da starši simpatizirajo z nacizmom, ta, da ima njihova hčerka lase spete v kitke. Noro!

Brošuro je izdala Fundacija Amadeu Antonio, ki je znana po svojih skrajnih levičarskih stališčih in po delovanju proti desničarskim strankam, v Nemčiji še posebej proti patriotski AfD.

Knjižica z naslovom En, dva, tri, pojdi ven ti! je že sprožila koalicijski spor med CDU in SPD, saj je uvod napisala ministrica za družinske zadeve Franziska Giffey (SPD). Nadine Schön (CDU) je dejala, da je nesprejemljivo, da učitelji in vzgojitelji postanejo nadzorniki staršev, in da knjižica vsebuje cel kup nesmislov, poroča Berliner Kurier.

Fundacija se brani, da so izhajali iz izkušenj, Giffeyeva pa pravi, da so s knjižico, ki so jo financirali davkoplačevalci, skušali vzgojiteljem pomagati »prepoznavati nevarnosti za otroke, ki imajo radikalizirane starše«.

In kaj piše v brošuri? Če denimo deklica nosi oblekico in ima na glavi spleteni dve kiti, ki ji padajo do ramen, potem so njeni starši najbrž simpatizerji nacizma. In če je deček v dobri telesni kondiciji in tako tudi izgleda, potem ima tudi on najbrž nacistične starše. Povedano drugače: desničarske ekstremiste prepoznaš po obnašanju in videzu njihovih otrok.

Brošura za prepoznavanje “nacistov”. (Slika: Berliner Kurier)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine