6.9 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Srhljivi načini zastraševanja skrajnolevičarskih protestnikov: Nacističnih pristopov niso obsodili niti mediji!

Piše: Luka Perš

Za nezakonite petkove politkolesarske proteste smo že večkrat zapisali, da gre za sprego med medijskim kartelom bivšega režima in delom levih opozicijskih strank. Vrhunec petkove protestniške farse je bilo kurjenja kresa pred Državnim zborom in celo grožnje policiji. Akcij, kakršnih so se za zastraševanje posluževali nacisti, pa niso ustrezno obsodili mediji, temveč so jih očitno podpirali. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je napovedal, da bo policija ukrepala skladno z zakonom, znova pa se bo videlo, ali jih bodo v bran vzeli “pravičniki” na tožilstvu in sodišču.

Goreči kresovi so del praznične kulture ob praznovanju prvega maja, praznika delavcev. Kdor misli, da lahko goreči kres kuri kjerkoli, se krepko moti. Zagotovljena gasilska služba in usposobljena oseba za prvo pomoč sta pogoja, ki ju mora izpolnjevati vsak organizator kresovanja, sicer upravna enota ne sme izdati dovoljenja za kurjenje ognja na javnih površinah. Ampak to je le del nepravilnosti “jenulovcev”, še bolj zastrašujoča je sama simbolika in način zastraševanja, kakršne so se posluževali nacistični črnosrajčniki leta 1933, ko so požigali knjige.

Pravila igre ne veljajo za majhno skupino politkolesarskih protestnikov pod vodstvom neuradnega vodje Jaše Jenulla. V našem mediju smo v preteklosti razkrili, da je Jenull le lutka v rokah politične stranke Socialnih demokratov. To so nam potrdili tudi insajderski protestniki, ko je prišlo do razkola med njimi lanskega maja. Takrat smo razkrili, da je bil Vuk Čosić povezovalna nit med Jenullom in stranko SD. Poleg SD pa svoje vloge v protestih niso skrivali nit člani stranke Levice.

 

Nedotakljivi Jenull s pomočjo medijskega kartela zakuril kres in podil policiste
V času nezakonitih protestov si je Jenullova druščina privoščila že marsikaj. Kurili so lutke in pozivali k smrti podpornikov največje vladne stranke. Vse to mirno podpira večinski medijski kartel v službi centrov moči politične levice. Dovoljena so vsa sredstva v borbi proti “Janševi diktaturi,” karkoli bi to pomenilo.

V spomin na prvi maj so si domislili, da bodo sredi Trga republike uprizorili kres. Na kupček so zmetali replike lesenih stolov. Še enkrat se je dokazalo, da je nedotakljiva Jenullova druščina nad zakoni. V vsaki normalni razviti demokratični državi bi policisti v bližini posredovali, popisali kršitelje in jim izrekli globo. Tega ne smejo narediti v Sloveniji, saj bi jih medijski centri moči v lasti sumljivih slovenskih tajkunov ožigosali za Janševe pudlje, ovčke ali pa “fašistične robokope.” Dokaz je Jenullov pogum. Pred zbrano množico protestnikov je Jenull pozival policiste, naj se umaknejo in naj predstavniki v modrem ne delajo incidentov. Kako je možno, da se državljan postavi nad roko pravico, si lahko vsak sam ustvari mnenje.

A kurjenje na Trgu republike spominja na nacistično dejanje iz 10. maja 1933. Nacisti so ob spremljavi 40 tisoč glave množice na sedanjem Bebelplatzu zakurili 25 tisoč knjig, ki so jih razglasili za nenemške. Med njimi je gorela knjiga nemškega pesnika Heinrica Heina, ki je leta 1821 zapisal: “Tam, kjer sežigajo knjige, bodo na koncu goreli ljudje.” Upajmo le, da zaradi podpiranja večinskega medijskega prostora pri norih Jenullovih idejah se ne bo zgodil podoben scenarij kot v nacistični Nemčiji. V zgodovini so prav komunisti in nacisti bili največji antisemiti.

Foto: Wikipedia

Jeza in nejevolja državljanov je ob teh sramotnih dejanjih protestnikov več kot razumljiva. Tedensko popuščanje privilegiranemu sinu državnega tožilca javnost vse težje sprejema, pri tem pa postajajo vse bolj predrzni. Da gre za totalitarce, ki jim ni mar za demokracijo, smo vedeli že od samega začetka organiziranih protestov proti vladi. Le da so namesto nacističnih svastik nosili rdeče zvezde. Ob včerajšnjem sramotnem zastraševanju v obliki kurjenja kresov, pa so znova dokazali, da razlik med totalitarnimi sistemi ni. Prav tako se je potrdil rek, da se bodo “fašisti prihodnosti imenovali antifašisti.”

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine