11.2 C
Ljubljana
četrtek, 29 septembra, 2022

Sredi štajerske prestolnice so Eritrejci med seboj obračunali z noži

Pred dvema dnevoma okoli 2.30 se je 25-letni moški, državljan Eritreje, sprl z 20-letnim moškim, prav tako državljanom Eritreje, na območju mesta Maribor. V sporu je 25-letni moški zabodel z nožem 20-letnega moškega v predel bočnega dela prsnega koša. 20-letni moški je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju in ni v smrtni nevarnosti, razkriva PU Maribor. Po dosedanjih ugotovitvah je bil motiv za dejanje ljubosumje, poroča Nova24TV.

Osumljeni je po dejanju z nožem napadel še sostanovalca, starega 43 let, in sostanovalko, staro 25 let, oba državljana Eritreje, ki sta uspela pobegniti v stanovanje in pri dejanju nista bila poškodovana. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Trenutno preiskava poteka v smeri kaznivega dejanja poskusa uboja. Danes v dopoldanskem času je bil osumljeni s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru.

Sicer so lani mediji poročali, da je država v stanovanjski blok na Smetanovi ulici 34 namestila tri Afričane iz Eritreje, ki naj bi dobili mednarodno zaščito oziroma azil. Stanovalci bloka in bližnji prebivalci so bili ogorčeni, saj so bili azilanti nameščeni v blok, kjer živijo družine z majhnimi otroci, v bližini pa se nahajata tudi šola in vrtec.

Policija sicer ni izdala naslova, kjer so Eritrejci med seboj obračunavali z nožem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine