31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Sramota: Predsednica SAB Alenka Bratušek je s skupinske slike srečanja ALDE namerno odrezala podpredsednika vlade, ministra in predsednika SMC Zdravka Počivalška

Piše: C. R.

Predsednica SMC Alenka Bratušek je danes (ob 12:28 uri) na socialnem omrežju twitter objavila čivk v katerem je napisala, da so se danes ob robu konference EU-Zahodni Balkan srečali tudi predsedniki vlad in strank skupine ALDE. Pri čemer je pod čivkom objavila štiri slike s tega srečanja.

A, glej ga zlomka. Četrto skupinsko sliko je namerno odrezala na desni strani.

Zakaj? Ker se je srečanja udeležil tudi podpredsednik slovenske vlade, minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

To dokazuje tudi čivk, ki ga je tri ure pred tem objavila skupina ALDE, kjer pa je na desni strani skupinske slike dobro viden tudi Počivalšek.

Se prav, da ga je Bratuškova namerno odrezala, saj jo moti, da je kot član sedanje uspešne vladajoče koalicije tudi član skupine ALDE.

Na prvotnem twittu skupine ALDE (na desni strani) je viden skrajno desno tudi Zdravko Počivalšek, na levem twittu, ki ga je objavila Alenka Bratušek pa ga ni več, saj je sliko na desni strani odrezala.

Spomnimo. Stranka zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo (angleško Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party, kratica: ALDE) je evropska politična stranka, ki deluje na ravni Evropske unije in Sveta Evrope. Sestavlja jo 60 liberalnih strank iz Evrope. Stranka je

članica Liberalne internacionale. Njene članice iz Slovenije so LMŠ, SAB in SMC. V Evropskem parlamentu je stranka članica skupine Renew Europe, ki ima v trenutnem sklicu 98 poslancev, od tega 68 iz ALDE.

Na evropskih volitvah 2019 je stranka nastopila v skupini Renew Europe, ki je po evropskih volitvah stranka vstopila v parlamentarno večino z Evropsko ljudsko stranko in Stranko evropskih socialistov. Pripadlo ji je mesto predsednika Evropskega sveta, ki ga je zasedel nekdanji belgijski predsednik vlade Charles Michel.

No, pri tem pa je potrebno dodati, da sta LMŠ in SAB pomotoma članici te skupine, saj nima nič skupnega s pravim liberalizmom, ampak bi po svojih ravnanjih na evropski ravni bolj spadali v »Skupino naprednega zavezništva socialistov in demokratov«, ali pa v »Skupino Levica«

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine