23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Spet zgledno sodelujejo: slovenske pomladne stranke zgledno enotno na mednarodnem parketu!

V finski prestolnici Helsinki poteka kongres Evropske ljudske stranke (EPP/ELS), ki se ga udeležujejo tudi predstavniki vseh treh slovenskih strank, ki sodijo v družino evropskih krščanskih in demokratskih strank, torej SDS, NSi in SLS.

Že včeraj je na kongresu v Helsinkih imel odmeven govor predsednik SDS Janez Janša (lahko si ga preberete TUKAJ), na kongresu pa so delegati kot kandidata za prihodnjega predsednika Evropske komisije podprli Manfreda Webra, ki sicer vodi poslansko skupino EPP v evropskem parlamentu.

Na zgornji fotografiji si lahko ogledate slovensko delegacijo na kongresu v Helsinkih, ki je po svoje zelo zgovorna. Skupaj so namreč stopili ljudje, ki so bili še ne tako dolgo nazaj v precej napetih odnosih, a kot kaže, je to sedaj že preteklost. V delegaciji sta tako Janša in predsednik NSi Matej Tonin ter vsi slovenski poslanci v Evropskem parlamentu, ki pripadajo Evropski ljudski stranki – to so Milan Zver, Lojze Peterle, Patricija Šulin, Romana Tomc in Franc Bogovič. In pa seveda še nekaj vidnih članov vseh treh strank. Od liderjev je pravzaprav manjkal le novi predsednik SLS Marjan Podobnik, zato pa je bil v delegaciji vidni član SLS Primož Jelševar. Skratka, dober obet za prihodnost Slovenije!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine