6.9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Spet nebuloze nevladne organizacije Danes je nov dan: Poliamorija – razuzdanost kot “orožje v boju proti konservativizmu”?

Pri nevladni organizaciji Danes je nov dan (DJND), Inštitut za druga vprašanja so te dni prevzeli Mladinin klic po večji razuzdanosti kot orožju v boju proti konservativizmu. Tako so prepričani, da se lahko borijo proti konservativizmu z ljudmi, ki bodo pripravljeni imeti več spolnih partnerjev istočasno.

 

Napadi na tradicionalno družino kot osnovni gradnik sodobne družbe nikoli ne prenehajo. Zadnji tak prihaja s strani nevladne organizacije Danes je nov dan, ki je v Mladininem članku “Ljubezen” našla navdih za novo “orožje v boju proti konservativizmu”.

To novo “orožje v boju proti konservativizmu” naj bi bila poliamorija, še ena izrojenost sodobne družbe, ki se utaplja v lastnem ekscesu. Ni več namreč dovolj imeti ljubečega moža ali zvesto ženo, zdaj je po prepričanju liberalcev zaželeno imeti več spolnih partnerjev istočasno.

Poliamorija kot oblika boja proti konservativizmu
Kot so zapisali: “Poliamorija je liberalna že zaradi svobodne izbire načina življenja v nasprotju s strukturno utemeljenostjo monogamije. Ničesar ne predpisuje, temveč poudarja odkrite dogovore med posamezniki.” To seveda ni res. Predpisuje namreč, da se par odloči za odprt tip zveze, kjer imata lahko tako eden kot drugi še druge ljubimce. Vse v dogovoru, da se imajo vsi še vedno enako radi.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine